Αδύναμοι κρίκοι Γερμανία και Γαλλία

2' 42" χρόνος ανάγνωσης

Οτι χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία θα φθάσουν να αποτελούν τους αδύναμους κρίκους της Ευρωζώνης για τους αναλυτές, και η Ελλάδα θα κατατάσσεται στην κορυφή των προτιμήσεων των διεθνών οίκων, είναι κάτι που στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν μόνο… ανέκδοτο θα αποτελούσε. Και όμως, το ασταθές πολιτικό περιβάλλον και η αδυναμία της οικονομίας και των δημοσιονομικών στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του ευρώ έχουν ωθήσει τους αναλυτές να «ποντάρουν» στις μικρότερες που ξεχωρίζουν σε αυτά τα μέτωπα. Ειδικότερα, η Société Générale δηλώνει με απόλυτη σαφήνεια ότι πλέον προτιμάει την περιφέρεια έναντι του «πυρήνα» της Ευρωζώνης. «Χώρες της περιφέρειας, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ιταλία, έχουν υψηλότερη ανάπτυξη και μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα από τη Γερμανία και τη Γαλλία, και επομένως αναμένουμε πως τα ομόλογα και οι μετοχές τους θα υπεραποδώσουν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Eπαφές Inspired Education Group με Κωστέα – Γείτονα     

Με τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα βρίσκεται σε τροχιά συνεργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός Inspired Education Group, ο οποίος ήδη απέκτησε συμμετοχή και στη Σχολή Μωραΐτη. Η επισήμανση είναι απαραίτητη καθώς οι εν λόγω συζητήσεις δεν αφορούν τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα Ανώνυμη Εταιρεία, που αποτελούν διακριτή επιχείρηση, με διαφορετικούς μετόχους και διαφορετικό σχολείο. Την αποκάλυψη έκανε χθες η εφημερίδα «Η Καθημερινή». Να σημειωθεί πως ο εν λόγω διεθνής οργανισμός φέρεται να συζητάει και με ακόμη ένα, τρίτο ελληνικό ιδιωτικό σχολείο.   

Σε κάποιες γειτονιές υπάρχει θέμα, παραδέχεται η Airbnb

Στην παραδοχή ότι ορισμένες γειτονιές της Αθήνας αντιμετωπίζουν προκλήσεις, ιδίως όπου η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένη ή η διαθεσιμότητα σπιτιών είναι σπάνια, προχώρησε χθες η ίδια η Airbnb μέσω της επικεφαλής δημόσιας πολιτικής για την περιοχή της Νότιας Ευρώπης, Βαλεντίνα Ρέινο. «Θέλουμε να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση σε στοχευμένες και αναλογικές λύσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ρέινο.   

Η Κίνα αυξάνει το όριο ηλικίας για σύνταξη

Για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1950 η Κίνα αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης. Το Πεκίνο ενέκρινε χθες προτάσεις για την αύξηση της νόμιμης ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 50 στα 55 έτη για τις γυναίκες που απασχολούνται ως εργάτριες και από τα 55 στα 58 έτη για τις υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα. Οι άνδρες θα δουν αύξηση από τα 60 στα 63 έτη. Η επιβράδυνση της οικονομίας, η συρρίκνωση των κρατικών παροχών και η πολιτική του ενός παιδιού έχουν δημιουργήσει δημογραφική κρίση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, που αναγκάζεται πλέον να λάβει μέτρα. 

«Μποϊκοτάζ» στον Ορμπαν

Χθες ήταν η ημέρα του άτυπου Eurogroup στη Βουδαπέστη, καθώς η Ουγγαρία έχει αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ήταν στην Αθήνα. Και δεν ήταν ο μόνος. Οι περισσότεροι υπουργοί των κρατών-μελών απείχαν από τη συνεδρίαση, σε ένα άτυπο μποϊκοτάζ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν ως προς τη Ρωσία και τη σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο συναντήθηκε μάλιστα και τον Ιούλιο. Εκτός από τους υπουργούς, στο μποϊκοτάζ πήραν μέρος και οι κεντρικοί τραπεζίτες, που κανονικά θα συμμετείχαν στη συνεδρίαση. Ετσι, ούτε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας πήγε στη Βουδαπέστη. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται το μποϊκοτάζ. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το σύνθημα από τον Ιούλιο.  

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT