Πρόγραμμα κατάρτισης 50.000 εργαζομένων σε πράσινες δεξιότητες

Πρόγραμμα κατάρτισης 50.000 εργαζομένων σε πράσινες δεξιότητες

Οσοι επιτύχουν στις εξετάσεις θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης 50.000 εργαζομένων σε πράσινες δεξιότητες που υλοποιεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), το οποίο έρχεται σε συνέχεια του αντίστοιχου προγράμματος για 50.000 ανέργους.

Οι ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι μετά την επίσημη ανακοίνωση από τη ΔΥΠΑ, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω της ιστοσελίδας του gov.gr. Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, εκ των οποίων οι 12 ώρες θα πραγματοποιηθούν με διά ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης). Οσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο μητρώο ωφελουμένων της ΔΥΠΑ και θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από λίστα που περιλαμβάνει περισσότερα από 600 προγράμματα κατάρτισης.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι για να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τρεις προϋποθέσεις:

• Να είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.

• Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

• Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Το νέο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας σε πράσινες δεξιότητες. Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης, εάν πληρούνται οι επιμέρους προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης που θα επιλέξουν (όπως εκπαιδευτικό επίπεδο, γνώση ξένης γλώσσας, όπου απαιτείται κ.λπ.) και μέχρις εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT