Σε placement θα προχωρήσει η Κρι Κρι

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι η πώληση των μετοχών της θα γίνει εντός του 2024

2' 24" χρόνος ανάγνωσης

Ετοιμη να προχωρήσει σε placement, μειώνοντας το ποσοστό της στην Κρι Κρι που σήμερα βρίσκεται στο 72,8%, είναι η οικογένεια Τσινάβου, με στόχο η μετοχή της να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα.

Η ανακοίνωση έγινε χθες από τον επικεφαλής της εταιρείας Παναγιώτη Τσινάβο εντός της αίθουσας του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την εκδήλωση παρουσίασης της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας, εκδήλωση η οποία έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την είσοδο της Κρι Κρι στο Χ.Α. Στην πραγματικότητα, βεβαίως, έχουν συμπληρωθεί 21 χρόνια, καθώς η είσοδος έγινε στις 6 Αυγούστου 2003. Μετά την παρουσίαση ο κ. Τσινάβος κήρυξε την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης στο Χ.Α., χτυπώντας το «καμπανάκι».

«Στόχος μας είναι η αύξηση της ελεύθερης διασποράς. Υπάρχει ενδιαφέρον. Θεωρώ δίκαιο το αίτημα για αύξηση της εμπορευσιμότητας. Η μεγάλη ζήτηση για τα προϊόντα της εταιρείας δημιουργεί θετικό μομέντουμ», ανέφερε ο κ. Τσινάβος, προσθέτοντας ότι πλέον η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι η πώληση των μετοχών θα γίνει εντός του 2024, με τον κ. Τσινάβο να αποφεύγει να προσδιορίσει το ποσοστό και πολύ περισσότερο την τιμή των μετοχών που θα διατεθούν προς πώληση. Οι μετοχές θα κατευθυνθούν κυρίως προς θεσμικούς επενδυτές, με τον κ. Τσινάβο να υποστηρίζει ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από ξένους, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι κατά τον προχθεσινό σχολιασμό με τους αναλυτές των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, οι μισοί εκ των συμμετεχόντων ήταν ξένοι. Σήμερα σε θεσμικούς επενδυτές ανήκει το 20,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Κρι Κρι και το 6,8% σε ιδιώτες. Χθες η μετοχή της Κρι Κρι έκλεισε στα 13,25 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 1,92%.

Στους επόμενους στόχους της εταιρείας είναι η συνέχιση επενδύσεων για διπλασιασμό της παραγωγής προκειμένου να καλυφθούν οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες, κυρίως από το εξωτερικό. Προς αυτή την κατεύθυνση η Κρι Κρι προγραμματίζει για την τριετία 2025-2027 επενδύσεις συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, 40 εκατ. ευρώ καλύπτουν επενδυτικό σχέδιο το οποίο θα υποβληθεί στην Enterprise Greece προκειμένου στη συνέχεια να χαρακτηρισθεί ως στρατηγικό και να λάβει το κίνητρο της φοροαπαλλαγής. Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές της Κρι Κρι αντιστοιχούν πλέον στο 53,4% του συνολικού της τζίρου, με τον μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξής τους να ανέρχεται την τελευταία πενταετία σε 24,2%, ενώ ο συνολικός μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας είναι 13,2%.

Αξίζει, εξάλλου, να σημειωθεί ότι η εταιρεία κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α΄ εξάμηνο του 2024 προχώρησε σε αναθεώρηση προς τα πάνω των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις και τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης. Ειδικότερα, η εταιρεία αναμένει οι πωλήσεις για το σύνολο της χρονιάς να ξεπεράσουν τα 245 εκατ. ευρώ, πολύ πάνω από την αρχική εκτίμηση που ήταν 233 εκατ. ευρώ και από τα 216,3 εκατ. ευρώ του 2023. Επίσης αναμένει κέρδη προ τόκων και φόρων 39,2 εκατ. ευρώ έναντι 35 εκατ. ευρώ αρχικής εκτίμησης και περιθώριο EBIT 16% αντί για 15%. Το α΄ εξάμηνο έκλεισε με πωλήσεις 130,87 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 27,05 εκατ. ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT