H Nestle ποντάρει στα συμπληρώματα διατροφής

H Nestle ποντάρει στα συμπληρώματα διατροφής

Πρόκειται για μια αγορά που στην Ελλάδα εκτιμάται σε περίπου 160 εκατ. ευρώ, με σταθερά ανοδική πορεία

1' 49" χρόνος ανάγνωσης

Ισχυρή παρουσία σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά, αυτήν των συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών, επιχειρεί να αποκτήσει η Nestle Ελλάς μέσα από την απόκτηση της δραστηριότητας της Solgar, κορυφαίας εταιρείας στην κατηγορία.

Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μια αγορά που στην Ελλάδα εκτιμάται σε περίπου 160 εκατ. ευρώ, αλλά με σταθερά ανοδική πορεία, κυρίως από την περίοδο της πανδημίας κι έπειτα, η επένδυση σε προϊόντα που αφορούν όλες τις ηλικίες και έχουν πολύ υψηλότερα περιθώρια κέρδους, λόγω της φύσης τους και λόγω της διανομής τους μόνο μέσα από το κανάλι του φαρμακείου, αποτελεί μακροχρόνια στρατηγική επιλογή για την εταιρεία, όπως σημείωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς Νίκος Εμμανουηλίδης.

Πίσω από την επιλογή αυτή βρίσκεται βεβαίως και το γεγονός ότι οι πωλήσεις των προϊόντων βρεφικής διατροφής φθίνουν χρόνο με τον χρόνο, εξαιτίας της διαρκούς μείωσης των γεννήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας αγοράς που παρουσιάστηκαν χθες κατά τη συνέντευξη Τύπου, αν και το 2019 το ποσοστό στην Ελλάδα όσων είχαν δοκιμάσει έστω και μια φορά συμπλήρωμα διατροφής ήταν 88%, τώρα ανέρχεται σε 94%. Μάλιστα, εξ αυτών το 60% είναι χρήστες πολλών κατηγοριών συμπληρωμάτων διατροφής έναντι ποσοστού μόλις 14% το 2019.

Αξίζει, εξάλλου, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Convert Group για τις πωλήσεις των ηλεκτρονικών φαρμακείων κατά το α΄ εξάμηνο του 2024, η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία πωλήσεων με ποσοστό 27% επί του συνόλου είναι τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες. Το 45% εξ αυτών αφορούν πωλήσεις ειδικών συμπληρωμάτων, το 22% βιταμίνες, το 9% λιπαρά οξέα, το 7% μεταλλικά στοιχεία, το 6% συμπληρώματα από βότανα και 4% ειδικά προϊόντα για άθληση και διατροφή.

Υπενθυμίζεται ότι η Solgar σε διεθνές επίπεδο ανήκει στη Nestle Health Science (πρόκειται για τον κλάδο του ομίλου στον οποίο ανήκουν εταιρείες κλινικής διατροφής, εταιρείες βιταμινών και εν γένει εταιρείες εξειδικευμένης διατροφής κ.ο.κ.) από το 2021, ενώ η δραστηριότητα στην Ελλάδα εξαγοράστηκε από τη Nestle Ελλάς το 2023 έναντι 11,1 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι Ελληνες καταναλωτές αγοράζουν συμπληρώματα διατροφής κυρίως ύστερα από προτροπή γιατρού (43%), με την προσωπική επιλογή να έρχεται δεύτερη με 38%.

Το κύριο κανάλι προμήθειας συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών είναι το φαρμακείο (54%) και ακολουθεί το ηλεκτρονικό φαρμακείο (31%).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT