Κέρδη 7,6 εκατ. ευρώ για την «Πλαστικά Θράκης» το α΄ εξάμηνο

Κέρδη 7,6 εκατ. ευρώ για την «Πλαστικά Θράκης» το α΄ εξάμηνο

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ενισχύθηκε κατά 3,5%, στα 186,5 εκατ. ευρώ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης

Ενισχυμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων προβλέπει η «Πλαστικά Θράκης» ότι θα εμφανίσει κατά τη φετινή χρήση, συγκριτικά με ένα χρόνο πριν, οπότε τα EBITDA είχαν διαμορφωθεί σε 44 εκατ. ευρώ.

Κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς ο όμιλος ενίσχυσε τον κύκλο εργασιών κατά 3,5%, σε 186,5 εκατ. ευρώ, με τη μεταβολή να αποδίδεται κατά βάση στην αύξηση κατά 9,1% των πωληθέντων όγκων. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο του 2023 κατά 1,9%, σε 24,5 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο να επιτυγχάνει μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, παρά τη χαμηλή σχετικά ζήτηση, αντισταθμίζοντας την επίπτωση των μειωμένων μέσων τιμών πώλησης. Ωστόσο, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου μειώθηκαν κατά 11%, σε 10,9 εκατ. ευρώ, ενώ πτώση 15,8%, σε 7,6 εκατ. ευρώ, εμφάνισε και η καθαρή κερδοφορία. Αντιστοίχως το περιθώριο καθαρού κέρδους μειώθηκε στο 4,1%, από 5% το α΄ εξάμηνο του 2023.

Ο όμιλος εμφάνισε καθαρό δανεισμό 25 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση έναντι των τελών του 2023, οπότε είχε διαμορφωθεί σε 16,3 εκατ. ευρώ. Κι αυτό, όπως αναφέρει η «Πλαστικά Θράκης» στην οικονομική έκθεσή της, λόγω της εποχικότητας των πωλήσεων, που ως αποτέλεσμα έχει τις αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης, τη διανομή μερίσματος και τις εκροές για την υλοποίηση του τρέχοντος επενδυτικού πλάνου ύψους 30 εκατ. ευρώ.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2024 ήταν αναμφίβολα ισχυρό για τον όμιλο, κατορθώνοντας αύξηση όγκων, πωλήσεων και λειτουργικής κερδοφορίας. Σημαντικότερο είναι, ωστόσο, ότι η παραπάνω απόδοση επιτυγχάνεται σε συνθήκες αβεβαιότητας, χαμηλής ζήτησης ειδικά στην Ευρώπη και αυξημένου κόστους. Οι επόμενοι μήνες του έτους σαφώς επηρεάζονται από τις ίδιες δυσχερείς συνθήκες, καθώς ειδικά οι ευρωπαϊκές αγορές αντιμετωπίζουν συνθήκες στασιμότητας και ύφεσης. Εμείς, ωστόσο, εργαζόμαστε για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση, παραμένοντας προσηλωμένοι στον ευρύτερο στρατηγικό μας σχεδιασμό», σημείωσε ο Δημήτρης Μαλάμος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πλαστικά Θράκης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT