Ερχονται προδιαγραφές λειτουργίας για τα Airbnb

Ερχονται προδιαγραφές λειτουργίας για τα Airbnb

2' 34" χρόνος ανάγνωσης

Πυροσβεστήρες, ένδειξη διαφυγής, υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης, πρακτικές βιωσιμότητας με ανάλογες πιστοποιήσεις, ύπαρξη φαρμακείου και κυτίου πρώτων βοηθειών και μια σειρά άλλων προδιαγραφών βρίσκονται στο «τραπέζι» των συζητήσεων μεταξύ των αρμόδιων φορέων και των εκπροσώπων των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, στο πλαίσιο της επικείμενης θέσπισης λειτουργικών προδιαγραφών από το υπ. Τουρισμού. Παράλληλα προτείνεται να εξεταστούν και άλλες προϋποθέσεις, όπως ανιχνευτές καπνού, χρήση κλιματιστικών υψηλής ενεργειακής κλάσης, καθώς επίσης και υποχρεωτική υγειονομική απολύμανση των καταλυμάτων. Στις πρακτικές βιωσιμότητας εντάσσονται πρωτοβουλίες, όπως λαμπτήρες LED, μηχανισμοί ελέγχου κατανάλωσης νερού, ακόμη και κατανάλωση ρεύματος αποκλειστικά από ΑΠΕ. Εφόσον υιοθετηθούν τα παραπάνω, τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης θα έχουν πλέον ακόμη πιο ξεκάθαρο τουριστικό χαρακτήρα.

Νέα κίνητρα για επενδύσεις στην Αλεξανδρούπολη

Πρόσθετα κίνητρα σε επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στην Αλεξανδρούπολη, και δη στο βιομηχανικό πάρκο της ακριτικής πόλης, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Βιομηχανικό Πάρκο Αλεξανδρούπολης. Οι σχετικές αλλαγές θα προβλεφθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και στον οποίο θα δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση στη βιομηχανία. Ταυτόχρονα, ο υπουργός ανακοίνωσε την υλοποίηση έργων αναβάθμισης στο βιομηχανικό πάρκο, ύψους 5 εκατ. ευρώ.  

Χωρίς σχέδιο εξυγίανσης η MLS

Καμία πρόοδος δεν υπήρξε κατά την πρόσφατη επαναληπτική συνέλευση των ομολογιούχων της MLS. Και αυτό επειδή παρότι το θέμα της συζήτησης ήταν η παρουσίαση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας, καμία πτυχή του δεν έγινε γνωστή. «Τον λόγο έλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της MLS, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους ενός σχεδίου εξυγίανσης, χωρίς όμως, αν και επανειλημμένως του ζητήθηκε, να παρουσιάσει draft του εν λόγω σχεδίου», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Σχεδιάζουν μέτρα στήριξης της VW

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει τρόπους και μέτρα για να στηρίξει τη Volkswagen, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ όταν ρωτήθηκε για την απειλή περικοπών θέσεων εργασίας στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας και δεύτερη στον κόσμο. Η VW δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι έπρεπε να μειώσει σημαντικά το κόστος της στη Γερμανία και πως εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει κάποιες μονάδες της στη χώρα, αναφέροντας τα υψηλά κόστη, τη χαμηλή παραγωγικότητα και τον έντονο ανταγωνισμό, ειδικά από τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας. «Η VW είναι κεντρικής σημασίας για τη Γερμανία», είπε ο Χάμπεκ σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters.

«Βουτιά» στις πωλήσεις Ι.Χ. τον Αύγουστο

Σήμα κινδύνου εκπέμπει o Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA) μετά τη μεγάλη πτώση που κατεγράφη στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Αύγουστο, και ειδικά των ηλεκτρικών. Συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ε.Ε. υποχώρησαν κατά 18,3% τον Αύγουστο του 2024 σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2023, με τις πωλήσεις να καταρρέουν στις μεγαλύτερες αγορές, και δη στη Γερμανία (-27,8%), στη Γαλλία (-24,3%) και στην Ιταλία (-13,4%). Συνολικά στο οκτάμηνο καταγράφεται αύξηση, η οποία είναι όμως πολύ μικρή, της τάξης του 1,4%, με το πρόσημο να παραμένει αρνητικό σε Γερμανία και Γαλλία. Ειδικά οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά 43,9% τον Αύγουστο του 2024 σε σύγκριση με τον περυσινό Αύγουστο, με το μερίδιο αγοράς τους να υποχωρεί στο 14,4% από 21% ένα χρόνο πριν. Μόνο στη Γερμανία οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά 68,8%, ενώ στη Γαλλία η μείωση ήταν 33,1%.  

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT