Τέσσερις άδειες για νέα κτίρια logistics στον Ασπρόπυργο μέσα σε 20 ημέρες

Τέσσερις άδειες για νέα κτίρια logistics στον Ασπρόπυργο μέσα σε 20 ημέρες

Τον περασμένο μήνα εξασφάλισε προέγκριση η επένδυση της Streem Global, που είναι ύψους 300 εκατ. ευρώ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης

Τη φήμη του ως κόμβου επενδύσεων σε κέντρα αποθήκευσης και διανομής δικαιολογεί ο Ασπρόπυργος, όπου συστηματικά δρομολογείται η υλοποίηση νέων εγκαταστάσεων logistics. Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει ο αριθμός των νέων έργων που εξασφάλισαν έγκριση δόμησης στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, η οποία μαζί με την Ελευσίνα συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό αποθηκευτικών χώρων. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες τουλάχιστον τέσσερα κτίρια logistics έλαβαν το «πράσινο φως».

Σε συνέχεια δηλαδή της προέγκρισης που εξασφάλισε τον Αύγουστο, η Streem Global, επενδυτική πλατφόρμα στα logistics τής συνδεδεμένης με το fund HIG, Inventio, έλαβε την άδεια δόμησης για τη δημιουργία της επένδυσης 300 εκατ. ευρώ στον Ασπρόπυργο. Θα υλοποιηθεί δηλαδή μια μονάδα εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και συνδυασμένων μεταφορών, χερσαίων – θαλάσσιων – σιδηροδρομικών (tri-modal), που θα περιλαμβάνει δύο τμήματα. Το πρώτο θα διαθέτει λιμένα, χώρο διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, σταθμό διακίνησης φορτηγών, έναν από τους συνολικά τέσσερις αποθηκευτικούς χώρους και σταθμό διακίνησης Ι.Χ. Το δεύτερο τμήμα 53 στρεμ. θα φιλοξενεί κτίριο πολλαπλών χρήσεων, τρεις αποθήκες και χώρο διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. Τα δύο αυτά τμήματα διαχωρίζονται από την Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου και θα συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρα. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Streem, το έργο, που θα περιλαμβάνει και ρομποτικές αποθήκες 18 τ.μ., εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε χρονικό ορίζοντα 18 μηνών από την έναρξη της κατασκευής – περίπου το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Σημαντικές είναι και οι μικρότερης κλίμακας επενδύσεις σε σχέση με αυτήν της HIG. Κατά πληροφορίες, προέρχονται από εταιρεία διανομής αναλωσίμων ειδών πληροφορικής, που ελέγχει περίπου το 60% της συγκεκριμένης αγοράς. Στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή Αγ. Γεώργιος, η εταιρεία δρομολογεί σε έκταση 9,4 στρεμμάτων την ανάπτυξη κτιρίου με αποθηκευτικό χώρο και γραφεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να εξασφαλίσει την άδεια δόμησης ο διανομέας ειδών πληροφορικής έπρεπε να παράσχει την έγκρισή της για το υψόμετρο η 112 Πτέρυγα Μάχης που βρίσκεται στην Ελευσίνα.

Μέσα στον μήνα, «πράσινο φως» για τη δημιουργία logistic center στην περιοχή Τρία Πεύκα εξασφάλισε και εταιρεία με ηγετική θέση στην εισαγωγή και διανομή ελαστικών. Το κτίριο θα αναπτυχθεί σε οικόπεδο 13 στρεμμάτων, περιλαμβάνοντας κέντρο αποθήκευσης και διανομής, αλλά και διώροφο κτίριο γραφείων.

Την υλοποίηση της δικής της εγκατάστασης αποθήκευσης και διανομής δρομολογεί και εταιρεία ξυλείας. Το έργο περιλαμβάνει την υλοποίηση στην περιοχή Κύριλλος κτιρίου αποθηκών και διανομής σε οικόπεδο με εμβαδόν 7,2 στρεμμάτων. Η λίστα των μικρότερων έργων logistics περιλαμβάνει εγκατάσταση εταιρείας κατασκευών αλουμινίου σε έκταση 8,8 στρεμμάτων στην περιοχή Ποταμιά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT