Ο Λίντνερ υπέρ της πώλησης μεριδίου της Commerzbank

Ο Λίντνερ υπέρ της πώλησης μεριδίου της Commerzbank

Αντιδράσεις από το σωματείο εργαζομένων της τράπεζας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης

Αποφασισμένοι να αποτρέψουν τη συγχώνευση με την ιταλική UniCredit είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Commerzbank, οι οποίοι προειδοποίησαν χθες ότι τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας στη γερμανική τράπεζα θα μπορούσαν να περικοπούν σε περίπτωση εξαγοράς.

«Το Βερολίνο μπορεί να αποτρέψει τη συμφωνία», δήλωσε ο Ούβε Τσάεγκε, επικεφαλής του σωματείου εργαζομένων της τράπεζας, μιλώντας στο Bloomberg.

Η Commerzbank, η οποία εξακολουθεί να ανήκει εν μέρει στο κράτος μετά τη διάσωσή της κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, εξετάζει πώς θα αντιδράσει αφού η UniCredit αποκάλυψε αυτόν τον μήνα ότι κατέχει το 9% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Το διοικητικό συμβούλιο επιταχύνει τη διαδικασία για την αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου Μάνφρεντ Κνοφ, ο οποίος ανακοίνωσε προηγουμένως ότι δεν θα επιδιώξει νέα θητεία, ανέφερε το Bloomberg.

Εν τω μεταξύ, η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να πωλήσει περίπου το ένα τέταρτο της συμμετοχής της στη UniCredit δημιουργεί ένα ακόμη ρήγμα στον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό του καγκελαρίου Ολαφ Σολτς. Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, αξιωματούχοι της καγκελαρίας που εργάζονται για τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό, επιμένουν στην έναρξη εσωτερικής έρευνας. Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, προερχόμενος από τους φιλελεύθερους Ελεύθερους Δημοκράτες, τάχθηκε υπέρ της πώλησης του ποσοστού.

«Φοβόμαστε ότι τα δύο τρίτα των υπαλλήλων της Commerzbank θα μπορούσαν να απολυθούν –όπως έγινε με την HypoVereinsbank», την οποία εξαγόρασε η UniCredit το 2008–, ανέφερε ο Τσάεγκε, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Commerzbank. «Οι μισοί πελάτες θα μπορούσαν να χαθούν», πρόσθεσε.

Τα σωματεία, τα οποία δεν έχουν έρθει σε επαφή με τη UniCredit για τις προθέσεις της, θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις των εργαζομένων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο για να συζητήσουν το θέμα, ενώ επιδιώκουν επίσης συνομιλίες με πολιτικούς.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT