Πυρά Σολτς κατά UniCredit – «Επιθετική κίνηση» η προσπάθεια εξαγοράς της Commerzbank

Πυρά Σολτς κατά UniCredit – «Επιθετική κίνηση» η προσπάθεια εξαγοράς της Commerzbank

Από τη Νέα Υόρκη, ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι οι επιθετικές εξαγορές δεν είναι προς όφελος των τραπεζών και για αυτόν τον λόγο η γερμανική κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα προς αυτήν την κατεύθυνση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης

Η προσπάθεια της UniCredit να αυξήσει το ποσοστό της στην Commerzbank χωρίς διαβούλευση είναι μια «μη φιλική κίνηση» και δεν αρμόζει στην Ευρώπη και στη Γερμανία, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς.

Aπό τη Νέα Υόρκη, ο Σολτς τόνισε ότι οι επιθετικές εξαγορές δεν είναι προς όφελος των τραπεζών και για αυτόν τον λόγο η γερμανική κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Γερμανός καγκελάριος αναφερόταν στην ανακοίνωση της UniCredit νωρίτερα ότι έχει αυξήσει το ποσοστό που κατέχει στην Commerzbank περίπου στο 21% και ότι έχει υποβάλει αίτηση για να το αυξήσει περαιτέρω στο 29,9%. Είχε προηγηθεί η δήλωση της γερμανικής κυβέρνησης την Παρασκευή ότι θα διατηρήσει προς το παρόν το μερίδιο του 12% που κατέχει στην Commerzbank, μια εξέλιξη που φάνηκε να «φρενάρει» μια πιθανή συγχώνευση με την UniCredit, όπως μετέδωσε το Reuters. 

Η ιταλική τράπεζα απέκτησε τις πρόσθετες μετοχές της Commerzbank μέσω χρηματοπιστωτικών μέσων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η UniCredit ανακοίνωσε ότι απέκτησε μερίδιο 9% στην Commerzbank, επιβεβαιώνοντας ότι το ήμισυ αυτής της συμμετοχής αποκτήθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση.

«Η UniCredit πιστεύει ότι υπάρχει σημαντική αξία που μπορεί να απελευθερωθεί εντός της Commerzbank, είτε αυτόνομα είτε εντός της UniCredit, προς όφελος της Γερμανίας και των ευρύτερων ενδιαφερομένων μερών της τράπεζας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Δευτέρας.

Το Βερολίνο είναι βασικός μέτοχος της Commerzbank από το 2008. Εκτοτε έχει διαθέσει 18,2 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάσωσή της εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Πηγή: Moneyreview

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT