Πρακτική εργασία για μηχανικούς στην METLEN Energy&Metals / Γεγονός το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη»
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πρακτική-εργασία-για-μηχανικούς-στην-met-563238664

Πρακτική εργασία για μηχανικούς στην METLEN Energy&Metals / Γεγονός το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη»

Γεγονός αποτελεί, για όγδοη συνεχή χρονιά, το «Μηχανικοί στη Πράξη», το πρωτοποριακό πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής εργασίας της METLEN Energy & Metals για νέες και νέους μηχανικούς. Η METLEN Energy & Metals δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επαγγελματική εμπειρία και κατάρτιση, στην πρακτική άσκηση και στην απόκτηση δεξιοτήτων, εναρμονισμένη με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Στόχοι 4 & 8) που έχει θέσει ο ΟΗΕ, με ορίζοντα το 2030 και αναφορικά με τις προσπάθειες για Ποιοτική Εκπαίδευση, Αξιοπρεπή Εργασία και Οικονομική ανάπτυξη.

Προϋποθέσεις

Στον όγδοο κύκλο του προγράμματος, που έχει πια καταστεί θεσμός και προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για απόκτηση πρακτικής εμπειρίας, αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν, έως και τις 6 Οκτωβρίου, νέοι και νέες απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της πλατφόρμας https://www.metlengroup.com/el/oi-anthrwpoi-mas/mixanikoi-sti-praksi. Ποιες είναι οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για να γίνουν «Μηχανικοί στην Πράξη»;

Θα πρέπει να διαθέτουν ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο ως μηχανικοί (Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι, Πολιτικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Τεχνολογία Πληροφοριών ή συναφείς τομείς). Να έχουν δυνατότητα μετεγκατάστασης σε περιοχές της Ελλάδας, όπου δραστηριοποιείται η METLEN, δηλαδή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας και Κόρινθο (βιομηχανικές εγκαταστάσεις της METLEN). Να έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει, να μην διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία μεγαλύτερη από δύο χρόνια και να γνωρίζουν άριστα τόσο την ελληνική όσο και την αγγλική γλώσσα. Εάν πρόκειται για άνδρες υποψήφιους, θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους.

Επίσης, θα πρέπει, με βάση τις αξίες της METLEN, οι υποψήφιοι μηχανικοί να επιθυμούν να αναπτυχθούν προσωπικά, να είναι προσανατολισμένοι στο αποτέλεσμα και την ασφάλεια, όπως και να διαθέτουν πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Επίσης, θα πρέπει να διέπονται από ενσυναίσθηση και αποτελεσματική επικοινωνία, κατανόηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και στρατηγική σκέψη, ευελιξία και προσαρμοστικότητα.

Τι προσφέρει το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» προσφέρει έμμισθη πρακτική απασχόληση, διάρκειας ενός έτους, στην METLEN που αποτελεί κορυφαία εταιρεία με διεθνές προφίλ. Όσοι επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε έργα με παγκόσμιο αντίκτυπο και να αποκτήσουν εμπειρία σε πρωτοποριακά projects που αλλάζουν το μέλλον της ενέργειας και της βιομηχανίας. Όπως και να αποκτήσουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους σε πραγματικές συνθήκες, διαθέτοντας συνεχή καθοδήγηση από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου.

Οι αιτήσεις

Ποια είναι βήμα προς βήμα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων;

Αφότου συμπληρώσουν τη φόρμα αίτησης έως τις 6/10, με βάση τη χώρα προτίμησής τους, λαμβάνει χώρα το online assessment. Σε αυτό το στάδιο, οι υποψήφιοι επιδεικνύουν τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις ικανότητές τους χρησιμοποιώντας την ψηφιακή πλατφόρμα της METLEN. Στη συνέχεια καλούνται να δείξουν τις δυνατότητές τους μέσω πρακτικών προκλήσεων και ασκήσεων ομαδικής εργασίας. Το προτελευταίο βήμα της διαδικασίας περιλαμβάνει panel interviews στο πλαίσιο των οποίων οι υποψήφιοι συνεργάζονται με τους ειδικούς της METLEN, επιδεικνύοντας το πάθος τους για τη μηχανική και την επιθυμία τους να γίνουν μέρος του ταξιδιού του ομίλου για αλλαγή. Στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, οι υποψήφιοι μαθαίνουν εάν θα ενταχθούν στο δυναμικό της METLEN από τον Ιανουάριο του 2025.

Η προστιθέμενη αξία  του προγράμματος

Το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2014. Έκτοτε έχουν υλοποιηθεί συνολικά επτά προγράμματα από τα οποία τα τρία πρώτα αφορούν τη Μεταλλουργία και τα υπόλοιπα τέσσερα τομείς δραστηριότητας όλου του οργανισμού. Στο πρόγραμμα, που ξεκίνησε ως μία από τις πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της METLEN Energy & Metals με διεθνείς προεκτάσεις, έχουν συμμετάσχει μέχρι τώρα 223 μηχανικοί. Το σύνολο αυτών βρήκαν δουλειά σε λιγότερο από τρεις μήνες, ενώ το 80% των συμμετεχόντων του τελευταίου προγράμματος που ολοκληρώθηκε εργάζονται στον οργανισμό.

Στα δύο τελευταία προγράμματα, όπου τα ποσοστά ικανοποίησης από τη συνολική εμπειρία των συμμετεχόντων ξεπέρασαν το 90%, προϋπολογίστηκε εκπαίδευση σε Soft Skills 98 ωρών για κάθε Μηχανικό. Ο συνολικός αριθμός αιτήσεων του 7ου κύκλου ξεπέρασε τις 1000, με τους τελικούς συμμετέχοντες να υπερβαίνουν τους 60. Το ποσοστό διατήρησης αυτών των συμμετεχόντων φτάνει το 82%.   

Οι συμμετέχοντες, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, πέτυχαν την εύρεση εργασίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας που συμπληρώνει τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις, τη βελτίωση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων, την απόκτηση διεθνούς έκθεσης και εμπειρίας σε τεχνολογίες αιχμής, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αισιοδοξίας τους για το μέλλον.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT