Υψηλή η ζήτηση για καταστήματα

Σταθερά παραμένουν τα ενοίκια, στα 290 ευρώ/τ.μ. στην Ερμού και στα 150 ευρώ/τ.μ. στην αγορά της Γλυφάδας

2' 30" χρόνος ανάγνωσης

Σε υψηλούς ρυθμούς εξακολουθούν να κινούνται οι νέες μισθώσεις εμπορικών καταστημάτων μετά και το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την απορρόφηση να είναι μεγάλη, κάτι που πιστοποιείται και από την ευκολία με την οποία βρίσκουν χρήστες οι νέοι χώροι που δημιουργούνται. Ενα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το εμπορικό τμήμα του Πύργου Πειραιά, επιφάνειας 8.000 τ.μ. Το μεγαλύτερο μέρος, επιφάνειας 5.850 τ.μ., φιλοξενεί πλέον τη νέα «ναυαρχίδα» του ομίλου Zara, όπως επίσης και κατάστημα της Zara Home. Σύμφωνα με την ανάλυση της Proprius, είναι εμφανές ότι η δημιουργία νέων εμπορικών χώρων, ιδίως αν αυτοί βρίσκονται σε εμπορικά σημεία, είναι εύκολο να εξασφαλίσουν χρήστες και μισθωτές, δείγμα της ζήτησης που υπάρχει.

Παράλληλα, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία ανάλυση της Proprius για την πορεία των μισθώσεων εμπορικών καταστημάτων, σημαντικές είναι και οι «αφίξεις» στον τομέα της μόδας, μετά τη λειτουργία του Astir Marina στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Η ιδιωτική αυτή λέσχη φιλοξενεί πλέον σήματα όπως Louis Vuitton, Loro Piana, Dior, Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Zegna, Rolex, Dolce & Gabbana Casa, Off-White, Orlebar Brown, Zeus+Dione, Polo Ralph Lauren, Golden Goose, Dyson, Alós Eyewear και Karkalis.

Στις σημαντικές νέες μισθώσεις περιλαμβάνεται, επίσης, η μίσθωση δύο νέων χώρων στη Μύκονο από την Tommy Hilfiger (150 τ.μ.) και τον όμιλο Karl Lagerfeld. Αντίστοιχα, στη Γλυφάδα λειτούργησε νέο κατάστημα της Weekend Max Mara (180 τ.μ.), όπως και της Zakcret. Η Terranova άνοιξε νέο χώρο στην οδό Ερμού, ενώ η αλυσίδα Sinsay εξασφάλισε τρία ακόμα σημεία παρουσίας σε Αγιο Δημήτριο, Αιγάλεω, αλλά και την πόλη της Ξάνθης. Νέα μίσθωση σημειώθηκε επίσης στην αγορά του Κολωνακίου, με την Callista Crafts να μισθώνει 228 τ.μ. στην οδό Βουκουρεστίου. Στην Κηφισιά η Dirty Laundry άνοιξε επίσης ένα νέο κατάστημα. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, η Zara επέκτεινε την παρουσία της, με τη μίσθωση του πρώην καταστήματα της Marks & Spencer στον αριθμό 45. Με τη σειρά της, η Marks & Spencer καταλαμβάνει ένα νέο χώρο 2.000 τ.μ. και 10 επιπέδων στον αριθμό 55 της οδού Τσιμισκή. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάστηκε νέο κατάστημα της Loewe.

Μια ακόμα σημαντική μίσθωση πραγματοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που προχώρησε στην ενοικίαση του εμβληματικού κτιρίου του Αρσακείου στη συμβολή των οδών Σταδίου (44-46) και Πεσμαζόγλου. Στον χώρο αυτό θα λειτουργήσει μια διαδραστική έκθεση με τον τίτλο Europa Experience, που θα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ανακαλύψει το πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ενωση. Οσον αφορά το ύψος των ενοικίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Proprius, αυτό παραμένει σταθερό από τις αρχές του έτους. Συγκεκριμένα, η υψηλότερη τιμή καταγράφεται στην οδό Ερμού με 290 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση, ενώ ακολουθεί η αγορά της Γλυφάδας, με μέσο ενοίκιο ύψους 150 ευρώ/τ.μ. Στην Κηφισιά, το αντίστοιχο κόστος είναι 110 ευρώ/τ.μ., ενώ στο Κολωνάκι, το ενοίκιο για ένα εμπορικό κατάστημα αγγίζει τα 105 ευρώ/τ.μ. Μικρή αύξηση από τα 95 στα 100 ευρώ/τ.μ. καταγράφεται στον Πειραιά, κυρίως λόγω της προσθήκης νέων χώρων.

Πέραν της Αττικής, ξεχωρίζει η οδός Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, καθώς το ενοίκιο διαμορφώνεται σε 150 ευρώ/τ.μ., ενώ ακολουθεί το Ηράκλειο της Κρήτης με 95 ευρώ/τ.μ. Στην Πάτρα, το μίσθωμα αγγίζει τα 80 ευρώ/τ.μ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT