Η ενίσχυση στη Βρετανία και η εισαγωγή στο LSE, οι βασικοί στόχοι της Metlen

Η ενίσχυση στη Βρετανία και η εισαγωγή στο LSE, οι βασικοί στόχοι της Metlen

Ευ. Μυτιληναίος: Το Λονδίνο θα παραμείνει ο κύριος οικονομικός κόμβος της Ευρώπης.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης

«Η στρατηγική επιλογή μας να επενδύσουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο και η προοπτική εισαγωγής μας στο LSE αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης δέσμευσης για ανάπτυξη, καινοτομία και διεθνή παρουσία», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metlen Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας χθες στην ετήσια εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Back to Business, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της βρετανικής πρεσβείας στη Βρετανία.

«Η ενίσχυση της παρουσίας μας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις σημαντικότερες στρατηγικές μας προτεραιότητες και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε εκφράσει την πρόθεσή μας να εξετάσουμε πιθανή εισαγωγή μας στο London Stock Exchange, με την ελπίδα σύντομα να συμπεριληφθούμε στον υψηλότατου κύρους δείκτη FTSE100, όπως όλοι οι δείκτες μας δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το χρηματιστήριο του Λονδίνου θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ο κύριος οικονομικός κόμβος της Ευρώπης». Επίσης επισήμανε τη συμβολή της δομής της εταιρείας που στηρίζεται στο συνεργατικό μοντέλο ενέργειας και μετάλλων στην ανθεκτικότητά της απέναντι στις προκλήσεις απανθρακοποίησης και αστάθειας της αγοράς. «Οι γεωπολιτικοί παράγοντες αναδεικνύονται πλέον ως ένας από τους κυριότερους κινδύνους στην προμήθεια πρώτων υλών και εμπορευμάτων. Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, τα μέταλλα και η ενέργεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα», τόνισε.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέδειξε στην ομιλία του τις προκλήσεις των δικτύων ηλεκτρισμού και της ενεργειακής μετάβασης. «Αντί να φτιάξουμε πρώτα τα δίκτυα και πάνω σε αυτά να χτίσουμε τα RES parks (πάρκα ΑΠΕ), κάναμε το αντίθετο. Φέραμε δηλαδή το κάρο μπροστά από το άλογο. Και τώρα δυστυχώς ο πολίτης δεν μπορεί να δει το όφελος της πράσινης ενέργειας», είπε. Είναι απαραίτητο, τόνισε, «να συζητήσουμε την ανάγκη για έξυπνες πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ενωση, που θα καταστήσουν την Ευρώπη ξανά ανταγωνιστική σε έναν ολοένα και πιο σκληρό παγκόσμιο οικονομικό στίβο, όπως για παράδειγμα έγινε στις ΗΠΑ μέσω του Inflation Reduction Act που στηρίζει τη βιομηχανία και την οικονομία, διασφαλίζοντας παράλληλα τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας».

Αναφορικά με ερώτηση που έγινε για το τι θα κάνει η Metlen στη δεκαετία, ο κ. Μυτιληναίος ήταν φειδωλός: «Δεν μπορώ να προβλέψω τόσο μακριά» είπε, «γιατί η ζωή μάς έχει διδάξει ότι υπάρχει volatility. Οι στόχοι μου συνήθως είναι τριετείς και μετά ανανεώνονται. Ομως μπορώ να σας πω ότι στην τριετία – πενταετία τα μεγέθη της Metlen θα τριπλασιαστούν».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT