Κατ’ οίκον έλεγχοι σε υπαλλήλους της Tesla με αναρρωτική άδεια

Κατ’ οίκον έλεγχοι σε υπαλλήλους της Tesla με αναρρωτική άδεια

Τα υψηλά ποσοστά απουσιών στο εργοστάσιο της Γερμανίας προκάλεσαν παρέμβαση του Μασκ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης

Τα υψηλά ποσοστά απουσιών στο μοναδικό εργοστάσιο αυτοκινήτων της Tesla στην Ευρώπη προκάλεσαν την παρέμβαση του Ελον Μασκ. Ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας έγραψε στην πλατφόρμα X ότι εξετάζει το ζήτημα μετά την κοινοποίηση ενός δημοσιεύματος από την Handelsblatt από έναν άλλο χρήστη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το ποσοστό των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Tesla στο Grünheide που δήλωσαν ασθένεια σκαρφάλωσε στο 17% τον Αύγουστο, ποσοστό υπερτριπλάσιο του μέσου όρου που καταγράφηκε στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πέρυσι.

Η Tesla έχει επανειλημμένως διακόψει την παραγωγή στο εργοστάσιο τους τελευταίους μήνες για διάφορα ζητήματα όπως διαμαρτυρίες κατά της επέκτασης του εργοστασίου ή διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιπλέον, έχει να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της ζήτησης καθώς οι πωλήσεις της σε όλη την Ευρώπη υποχώρησαν κατά 16% τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους. Η Handelsblatt αναφέρει ότι οι διευθυντές του εργοστασίου πραγματοποίησαν επισκέψεις στα σπίτια των εργαζομένων της Tesla που βρίσκονταν σε αναρρωτική άδεια. Ορισμένοι εργαζόμενοι φέρεται να έκλεισαν την πόρτα ή να απείλησαν να καλέσουν την αστυνομία, σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Οι κατ’ οίκον επισκέψεις στους εργαζομένους της Tesla είναι η επόμενη παράλογη ενέργεια ενάντια στο μακροχρόνιο ποσοστό ασθενειών που υπερβαίνει τον μέσο όρο» στο εργοστάσιο, δήλωσε ο Ντιρκ Σούλτσε, περιφερειακός επικεφαλής της IG Metall. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας κάνουν λόγο για «εξαιρετικά μεγάλο φόρτο εργασίας», με τη διοίκηση να πιέζει όσους είναι άρρωστοι, την ώρα που οι υγιείς εργαζόμενοι επιβαρύνονται με πρόσθετη εργασία. Το εργοστάσιο της Tesla απασχολεί περίπου 12.000 άτομα που παράγουν το Model Y, το επιβατικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη πέρυσι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT