Εως τα τέλη του έτους η αίτηση της Metlen για εισαγωγή στο LSE

Εως τα τέλη του έτους η αίτηση της Metlen για εισαγωγή στο LSE

H όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το β΄ τρίμηνο του 2025, ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου Ευ. Μυτιληναίος σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV

1' 34" χρόνος ανάγνωσης

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα υποβληθεί η αίτηση της Metlen για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπως εκτίμησε ο επικεφαλής της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Bloomberg TV και, συγκεκριμένα, στην εκπομπή The Pulse με τη δημοσιογράφο Φρανσίν Λακουά, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος είπε πως «αν όλα πάνε καλά» η αίτηση για την είσοδο της Metlen στο LSE θα υποβληθεί πριν από το τέλος του χρόνου και εκτίμησε ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2025.

Προοπτικές ανάπτυξης

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας, τόνισε ότι η Metlen έχει ήδη διπλασιάσει τα μεγέθη της τα τελευταία χρόνια, βασιζόμενη κυρίως σε οργανική ανάπτυξη (σε σύνολο 20 ετών) και ο στόχος είναι να συνεχίσει να το κάνει και το επόμενο διάστημα, τόσο με τον ίδιο τρόπο όσο και μέσω εξαγορών. «Η εταιρεία αποπνέει υγεία και εξετάζει ευκαιρίες ανάπτυξης συνολικά στη Ευρώπη», υπογράμμισε, προϊδεάζοντας για νέες εξαγορές.

Αναφορικά με τις τιμές ενέργειας, ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε ότι παραμένουν υψηλές για περισσότερο από τρία χρόνια, σε όλη την Ευρώπη, και ο λόγος είναι οι τιμές του φυσικού αερίου που σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2021.

Επισήμανε πως πρόκειται για ένα αρκετά σύνθετο πρόβλημα, καθώς ταυτόχρονα έχουμε πολλή ενέργεια από ΑΠΕ χωρίς να γίνονται οι απαραίτητες επενδύσεις σε δίκτυα, πιέζοντας τον ανταγωνισμό σε σχέση με ΗΠΑ και Κίνα.

Εκθεση Ντράγκι

Σχολιάζοντας την πρόσφατη έκθεση Ντράγκι για την ενέργεια, τόνισε ότι «αυτό που προτείνεται είναι σπουδαίο για την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά από την άλλη πλευρά η Ε.Ε. δεν είναι ακόμη έτοιμη να εφαρμόσει τέτοιου είδους μέτρα, διότι δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε πολιτική ένωση.

Συνεπώς, προτάσεις όπως αυτές του Ντράγκι είναι ανεφάρμοστες ή θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να υλοποιηθούν». Εξέφρασε τη συνολικότερη εκτίμηση πως το σχέδιο Ντράγκι είναι «υπερβολικά φιλόδοξο» και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είναι πολύ αισιόδοξος για την υλοποίησή του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT