Στην Κολομβία επεκτείνεται η Aria Hotels

Η αλυσίδα διαχείρισης ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών διαθέτει 70 μονάδες στην Ελλάδα

2' 32" χρόνος ανάγνωσης

Ιδιαίτερα ισχυρή ζήτηση από το εξωτερικό για boutique ξενοδοχεία και πιο απομονωμένες τοποθεσίες κοντά στη φύση διαπιστώνει η αλυσίδα διαχείρισης ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών Aria Hotels, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας βρίσκονται σήμερα 70 μονάδες στην Ελλάδα.

Η αλυσίδα, θυγατρική του ομίλου Libra, στα τέλη Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε και την πρώτη κίνησή της εκτός των ελληνικών συνόρων και συγκεκριμένα στην Καρταχένα της Κολομβίας. Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά τη μετατροπή δύο ιστορικών ακινήτων σε πολυτελή ξενοδοχεία και όπως εξηγεί μιλώντας στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της Aria Hotels Μάκης Πανταζάτος, υπάρχουν σχέδια επέκτασης και σε άλλες χώρες, και βέβαια στην Ελλάδα. Το πρώτο από αυτά θα ξεκινήσει να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2026.

Οι θετικές επιδόσεις της μέχρι στιγμής λειτουργίας του δικτύου σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για άνοδο του τουρισμού στη χώρα μας αλλά και διεθνώς οδηγούν σε περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση των επενδύσεών του: «Οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για τα επόμενα χρόνια διαγράφονται ιδιαίτερα ευοίωνες, με το 2025 να αναμένεται ακόμη καλύτερο από το 2024 καθώς η ζήτηση από παραδοσιακές αγορές, όπως οι ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από νέες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ασία, συνεχίζει να αυξάνεται», αναφέρει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της Aria Hotels. «Η Ελλάδα έχει πλέον καθιερωθεί ως κορυφαίος προορισμός για ποιοτικό και βιώσιμο τουρισμό, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες που συνδυάζουν φυσική ομορφιά, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και γαστρονομία υψηλού επιπέδου», προσθέτει. Η Aria Hotels διαθέτει πλήθος boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών σε προορισμούς όπως η Αθήνα, η Κρήτη, οι Κυκλάδες, οι Σποράδες, η Ηπειρος, η Εύβοια, η Πελοπόννησος, τα Δωδεκάνησα και τα Ιόνια Νησιά.

«Η μέση πληρότητα στο δίκτυο της Aria Hotels ποικίλλει ανάλογα με τον προορισμό και την εποχικότητα, ωστόσο κατά τη θερινή περίοδο αυξάνεται σημαντικά και φέτος η χρονιά εξελίχθηκε εξαιρετικά θετικά, με τη Σκιάθο και τη Μάνη να ξεχωρίζουν, καταγράφοντας τις πιο υψηλές πληρότητες», εξηγεί ο επικεφαλής της αλυσίδας. Η αυξημένη ζήτηση από διεθνείς επισκέπτες, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες, σε συνδυασμό με την επέκταση του δικτύου σε νέους προορισμούς, ενίσχυσε σημαντικά τα ποσοστά πληρότητας. Παράλληλα, «η αυξημένη προτίμηση για boutique ξενοδοχεία και πιο απομονωμένες τοποθεσίες, που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες φιλοξενίας κοντά στη φύση, διατηρείται ισχυρή, ενισχύοντας περαιτέρω την απόδοση του δικτύου».

Για το μάνατζμεντ της Aria Hotels η βελτίωση των υποδομών, η ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων και η ανάδειξη νέων, ανεξερεύνητων προορισμών θα προσδώσουν περαιτέρω ώθηση στον ελληνικό τουρισμό. Επιπλέον, η αυξανόμενη προτίμηση των ταξιδιωτών για πιο αποκεντρωμένες περιοχές και boutique καταλύματα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, ιδιαίτερα σε προορισμούς που δίνουν έμφαση στη βιωσιμότητα και στην αυθεντική εμπειρία, εξηγεί ο Μάκης Πανταζάτος. Παράλληλα εκτιμά πως παρά τις όποιες διεθνείς προκλήσεις, όπως η γεωπολιτική αστάθεια ή οι οικονομικές μεταβολές, ο ελληνικός τουρισμός έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του. «Συνεπώς όλα δείχνουν ότι το 2025 θα είναι μια ακόμη πιο επιτυχημένη χρονιά, με συνεχιζόμενη αύξηση των αφίξεων και βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Aria Hotels «εξετάζει συνεχώς ευκαιρίες για επέκταση εκτός Ελλάδας με στόχο την ανάπτυξη του δικτύου της σε διεθνές επίπεδο, και εκτός από την πρόσφατη επέκταση στην Κολομβία υπάρχουν σχέδια για επέκταση και σε άλλες χώρες».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT