Εργα ΑΠΕ στη Σικελία σχεδιάζει η Metlen

2' 48" χρόνος ανάγνωσης

Νέα πρότζεκτ ΑΠΕ στη Σικελία σχεδιάζει να υλοποιήσει η Metlen αφότου έλαβε τις απαραίτητες άδειες, ενώ υπέγραψε και πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ance Σικελίας ώστε να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας με ιταλικές εταιρείες με υψηλή εξειδίκευση σε έργα ΑΠΕ. Η ελληνική εταιρεία, που βρίσκεται καθ’ οδόν προς το χρηματιστήριο του Λονδίνου, ανακοίνωσε χθες ότι είναι στη φάση προετοιμασίας για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων στις περιοχές Τράπανι και Νίσενα, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 45 MWp, ενώ έργα αναμένεται να υλοποιηθούν και στην Καλαβρία, με ισχύ περίπου 105 MWp. Η νέα συμφωνία στην περιοχή της ιταλικής χερσονήσου έρχεται σε συνέχεια της έναρξης ενός τετραετούς επενδυτικού σχεδίου στην Ιταλία, με χαρτοφυλάκιο περίπου 180 έργων, που ανακοίνωσε πρόσφατα η Metlen. Αυτό το πλάνο, που θα εκτείνεται σε ολόκληρη την ιταλική χερσόνησο, καθώς και σε νησιά, προβλέπει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 3,6 GW.

Σε νέο ρόλο στη Heineken ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης

Διευρυμένο ρόλο στον όμιλο Heineken θα έχει από την 1η Νοεμβρίου 2024 ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, θυγατρικής του ολλανδικού ομίλου στην Ελλάδα. Ο κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης αναλαμβάνει σε ένα μήνα καθήκοντα γενικού διευθυντή για την περιοχή G9 Europe της Heineken, που περιλαμβάνει τις ακόλουθες χώρες: Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανακοινωθεί το όνομα του διαδόχου του κ. Δανιηλίδη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. 

Αύξηση πωλήσεων το 2023 για την Tesla Ελλάδας

Ισχυροποίηση πωλήσεων κατέγραψε η Tesla Ελλάδας το 2023, σε ετήσια βάση σύγκρισης. Η εταιρεία, που αποτελεί τον διανομέα της Tesla Motors, υπερδιπλασίασε τον τζίρο, στα 87,4 εκατ. ευρώ (από 35,5 εκατ.), αύξηση που αποδίδεται στη σημαντική άνοδο πωλήσεων αυτοκινήτων Tesla. Λόγω όμως υψηλού κόστους πωλήσεων, η κερδοφορία προ φόρων περιορίστηκε σε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Η Tesla τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει στην Ελλάδα το εκτός δρόμου αυτοκίνητο Tesla cybertruck.

Πρεμιέρα για το FSRU Αλεξανδρούπολης

Εχοντας δεσμεύσει σχεδόν το σύνολο της δυναμικότητάς του τουλάχιστον μέχρι το  2030 ο νέος τερματικός σταθμός LNG Aλεξανδρούπολης ξεκίνησε χθες την εμπορική του λειτουργία, εδραιώνοντας την Ελλάδα ως βασική ενεργειακή πύλη για τη ΝΑ Ευρώπη και ευρύτερα. Το έργο, που οραματίστηκε πριν από 15 χρόνια ο Δημήτρης Κοπελούζος, αποτελείται από μία πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG (FSRU) και έναν υποθαλάσσιο και χερσαίο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, μέσω του οποίου το αέριο από το FSRU μπαίνει στο σύστημα του ΔΕΣΦΑ για να παραδοθεί στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στη Βόρεια Μακεδονία, στη Σερβία, στη Μολδαβία και την Ουκρανία στα ανατολικά, καθώς και στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία στα δυτικά. 

Το SMERC επενδύει στην Organic 3S

Την έκτη του επένδυση στον κλάδο τροφίμων – ποτών πραγματοποίησε το fund SMERC με επικεφαλής τον πρώην τραπεζίτη κ. Νίκο Καραμούζη. Συγκεκριμένα, το SMERC απέκτησε στρατηγικό μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία Organic 3S η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή δημητριακών πρωινού, στις μπάρες δημητριακών και στα γλυκαντικά υγρά. Το SMERC θα προσφέρει άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση στην εταιρεία, με στόχο την απρόσκοπτη υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικού σχεδίου ανάπτυξης εργασιών, που περιλαμβάνει νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και δίκτυα διανομής, με στόχο την αναβάθμιση της παραγωγικής της ικανότητας. Το SMERC θα αποκτήσει αμέσως στην Organic 3S μειοψηφική συμμετοχή μέσω της αγοράς τμήματος των κοινών ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών από τους μετόχους μειοψηφίας. Οι βασικοί μέτοχοι θα διατηρήσουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενώ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα παραμείνει ο κ. Ανδρέας Σιούτης. H εταιρεία το 2023 είχε τζίρο 4,8 εκατ. ευρώ. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT