Υπερκαλύφθηκε κατά 12 φορές το βιβλίο προσφορών της Εθνικής Τράπεζας

Υπερκαλύφθηκε κατά 12 φορές το βιβλίο προσφορών της Εθνικής Τράπεζας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης

Κατά 12 φορές καλύφθηκε η δημόσια προσφορά για την διάθεση του 10% της Εθνικής τράπεζας, συγκεντρώνοντας σύμφωνα με πληροφορίες προσφορές ύψους 8 δισ. ευρώ περίπου. Το βιβλίο προσφορών έκλεισε στις 4 μ.μ. ολοκληρώνοντας τον κύκλο αποεπένδυσης που υλοποίησε το ΤΧΣ τα τελευταία δύο χρόνια, πριν την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Υπερταμείο.

Η τιμή της διεθνούς προσφοράς που καθορίζει και την τιμή για το ελληνικό βιβλίο κλείδωσε από το ΤΧΣ λίγο πριν το κλείσιμο του βιβλίου στα 7,55 ευρώ ανά μετοχή και ενσωματώνει μικρό discount της τάξης του 5% σε σχέση με το κλείσιμο της τιμής της μετοχής την περασμένη Παρασκευή στα 7,84 ευρώ.

Η υψηλή συμμετοχή επενδυτών στο διεθνές βιβλίο επιβεβαιώνει σύμφωνα με πηγές κοντά στην διαδικασία την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στις προοπτικές της Εθνικής τράπεζας, κάτω μάλιστα από συνθήκες αυξημένης αβεβαιότητας λόγω και της γεωπολιτικής αναταραχής στη Μέση Ανατολή.

Τα οριστικά αποτελέσματα της δημόσιας προσφοράς αναμένονται από το ΤΧΣ αύριο μετά και την οριστικοποίηση του allocation που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναδεικνύει ισχυρή την παρουσία μακροπρόθεσμων επενδυτών στο διεθνές βιβλίο.

Το δημόσιο αναμένεται να εισπράξει από την συναλλαγή περί τα 690 εκατ. ευρώ, ενώ διακρατά το υπόλοιπο 8,39% στην Εθνική τράπεζα, το οποίο δεσμεύεται ότι δεν θα πουλήσει για τον προσεχή 1 χρόνο.

Πηγή: Moneyreview

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT