Αλμα τζίρου για τις εταιρείες πληροφορικής

Αλμα τζίρου για τις εταιρείες πληροφορικής

Αυξημένες πωλήσεις το α΄ εξάμηνο και υλοποίηση σημαντικών έργων

2' 20" χρόνος ανάγνωσης

Σημαντική άνοδο τζίρου, που συνοδεύεται στις περισσότερες περιπτώσεις από ενίσχυση κερδών, εμφάνισαν οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες πληροφορικής το α΄ εξάμηνο της φετινής χρονιάς, σε ετήσια βάση σύγκρισης. Οι αυξημένες πωλήσεις των προϊόντων τους, σε συνδυασμό με την υλοποίηση σημαντικών έργων Πληροφορικής τροφοδοτούν την οργανική ανάπτυξή τους, βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους. Ειδικότερα, η Entersoft, για την οποία το πρώτο εξάμηνο του 2024 ήταν το τελευταίο κατά το οποίο οι μετοχές της διαπραγματεύονταν στο Χρηματιστήριο, ενίσχυσε, σε ενοποιημένο επίπεδο, τον κύκλο εργασιών κατά 16%, σε 22,3 εκατ. ευρώ, ενώ εμφάνισε μείωση καθαρών κερδών κατά περίπου 4,8%, σε περίπου 4 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει περιέλθει υπό τον έλεγχο του Olympia group και του fund Imker.

Η Unisystems, θυγατρική του ομίλου Quest Συμμετοχών, που έχει ένα διαφοροποιημένο πεδίο δραστηριότητας (ταχυμεταφορές, λιανεμπόριο), αύξησε κατά 17%, σε 119,5 εκατ. ευρώ τα έσοδα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, και ενίσχυσε κατά 8%, σε 9,6 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη (Ebitda). Ανοδο 7,5%, σε 8 εκατ. ευρώ εμφάνισαν και τα κέρδη προ φόρων. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι οι επιδόσεις της θα συνεχίσουν να βελτιώνονται τόσο λόγω της δραστηριότητας στο εσωτερικό της χώρας, όσο και λόγω της έναρξης υλοποίησης μεγάλων έργων του ελληνικού Δημοσίου (RRF, ΕΣΠΑ). Στον όμιλο Space Hellas, ο τζίρος ενισχύθηκε κατά 34,53%, σε περίπου 79 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο, ετησίως. Τα λειτουργικά κέρδη (Ebitda) και τα κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν κατά 1,33% και 35,6%, σε 9,2 εκατ. ευρώ και 1,4 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. H ενίσχυση της συμμετοχής της εταιρείας σε σύνθετα έργα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους και των αποσβέσεων, είναι οι αιτίες για την αύξηση των εσόδων και τη μείωση των κερδών. Η Performance Technologies, που έχει μεταταχθεί στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εμφάνισε ρεκόρ εσόδων και μεικτών κερδών το α΄ εξάμηνο, ετησίως. Σε ενοποιημένη βάση ο τζίρος ενισχύθηκε κατά 40%, σε 34,2 εκατ. ευρώ και τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 26%, σε 9,3 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο όμως καθαρών κερδών καταγράφεται μείωση κατά 17,3%, σε 1,6 εκατ. ευρώ. Κατά την εταιρεία, η κερδοφόρος ανάπτυξη είναι σχεδόν στο σύνολό της οργανική, αποτελώντας απόρροια επενδύσεων που πραγματοποιούνται εντατικά από τις αρχές του 2022.

Η Profile ενίσχυσε, κατά το α΄ εξάμηνο, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2023, τον τζίρο κατά 24%, σε 15,5 εκατ. ευρώ, λόγω και της ανάληψης νέων έργων για λογαριασμό του Δημοσίου. Αύξησε ακόμη τα καθαρά κέρδη σε 2,5 εκατ. ευρώ από περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Η Real consulting, σε ενοποιημένο επίπεδο, διεύρυνε κατά 43%, σε 19,8 εκατ. ευρώ, τον τζίρο και αύξησε κατά 40%, σε περίπου 3 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη (Ebitda). Τα μεικτά κέρδη του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 39%, σε 7,4 εκατ. ευρώ, με την άνοδο να αποδίδεται στην περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου στις διεθνείς αγορές και στην ανάπτυξη της πελατειακής βάσης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT