ΥΠΟΙΚ για κύκλωμα εφοριακών – εκβιαστών: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά

ΥΠΟΙΚ για κύκλωμα εφοριακών – εκβιαστών: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά

1' 26" χρόνος ανάγνωσης

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά» διαμήνυσε ο Κωστής Χατζηδάκης με την εξάρθρωση κυκλώματος στην Κέρκυρα.

«Οπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

ΥΠΟΙΚ για κύκλωμα εφοριακών – εκβιαστών: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά-1

Ανακοίνωση για την εξάρθρωση του κυκλώματος διαφθοράς στην Κέρκυρα εξέδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Αναλυτικά: «Το έχουμε πει και το εννοούμε: δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς. Επί της αρχής, αλλά και στην πράξη. Γι’ αυτό και μόλις υπέπεσαν στην αντίληψή μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Να γνωρίζουν όλοι ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς. Ουδείς είναι υπεράνω του όρκου που έχει δώσει να υπηρετεί το νόμο και το δημόσιο συμφέρον».

Χειροπέδες σε τέσσερις εφοριακούς και λογιστή

Τη νέα υπόθεση εκβιασμών φορολογουμένων, αντίστοιχη με εκείνη που είχε αποκαλυφθεί προ μηνών στη ΔΟΥ Χαλκίδας, έφερε στο φως η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, σε συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, δωροδοκίες και χρηματισμό υπαλλήλων προχώρησαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από συνεργασία των «Αδιάφθορων» με την ΑΑΔΕ, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση και συνελήφθησαν τέσσερις εφοριακοί, μεταξύ τους και ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ, καθώς και ένας λογιστής. Κατηγορούνται ότι εκβίαζαν φορολογουμένους, κατά κύριο λόγο επιχειρηματίες που είχαν οφειλές στην Εφορία, και το κύκλωμα τους αποσπούσε χρηματικά ποσά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT