Τα ασφαλιστικά μέτρα της Viva κατά Entersoft, Softone απορρίφθηκαν

Τα ασφαλιστικά μέτρα της Viva κατά Entersoft, Softone απορρίφθηκαν

H Viva υποστηρίζει ότι οι δύο εταιρείες δρουν εναρμονισμένα με τις Euronet και Worldline στη διασύνδεση ταμειακών με POS

1' 38" χρόνος ανάγνωσης

Δεν έκανε δεκτή η Δικαιοσύνη την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Viva κατά των εταιρειών πληροφορικής Entersoft και Softone. Η εταιρεία με επικεφαλής τον Χάρη Καρώνη είχε αποστείλει εξώδικο στις Entersoft και Softone του Olympia Group με αφορμή τη διασύνδεση των συνεργαζόμενων με επιχειρηματικό λογισμικό (ERP) ταμειακών συστημάτων με POS.

Στο έγγραφο η Viva υποστηρίζει ότι έχει δεχθεί σωρεία παραπόνων από πελάτες της, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι οι δύο εταιρείες λογισμικού παρέχουν χωρίς χρέωση το υλικό και το λογισμικό διασύνδεσης των προϊόντων τους με τερματικά POS αποκλειστικά στους πελάτες δύο παρόχων υπηρεσιών πληρωμών, δηλαδή της Euronet (epay) και της Wordline. Αντιθέτως, στους πελάτες της Viva, που παρέχει εφαρμογές διασύνδεσης ταμειακών με POS, επιβάλλουν, όπως αναφέρει η εταιρεία, μεγάλες χρεώσεις. H Viva δηλαδή υποστηρίζει ότι οι δύο εταιρείες δρουν εναρμονισμένα με τις Euronet και Worldline και με τον «τρόπο αυτό αποσπούν εκβιαστικά και αθέμιτα την πελατεία των υπόλοιπων παρόχων». Μάλιστα η Viva καλούσε τους πελάτες της να της γνωστοποιήσουν «εάν έχουν υποστεί παρόμοιες πρακτικές».

Στον αντίποδα, οι Softone και Entersoft είχαν αναφέρει στη δική τους εξώδικη διαμαρτυρία ότι μέσω των συνεργασιών τους με τα ιδρύματα πληρωμών Worldline και Euronet, τα τελευταία απορρόφησαν το σχετικό κόστος του λογισμικού διασύνδεσης υπέρ των εμπόρων, που τοποθετείται, ετησίως, σε 25 έως 50 ευρώ ανά POS. Κι αυτό προκειμένου να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους στην αγορά αποδοχής μέσων πληρωμής. Πρόσθεταν πως ήδη από το 2023 είχε λάβει χώρα διαπραγμάτευση για αντίστοιχη συνεργασία και με τη Viva, η οποία όμως δεν τελεσφόρησε. «Προξενεί συνεπώς ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση πώς μας καλείτε να σταματήσουμε μια πρακτική η οποία, εκτός του ότι είναι καθ’ όλα νόμιμη και προς το συμφέρον των εμπόρων, εφαρμόζεται από εσάς τους ίδιους. Μάλιστα, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η εταιρεία σας έχει συνάψει και ανακοινώσει συνεργασίες με άλλες εταιρείες λογισμικού για την προνομιακή αντιμετώπιση των πελατών τους», σημειώνουν στα εξώδικα που έχουν αποστείλει. Εντέλει, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της Viva, δικαιώνοντας, σε αυτό το στάδιο, τις εταιρείες Entersoft και Softone.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT