Πετρέλαιο: Η τιμή του υποχωρεί, λόγω μειωμένης ζήτησης στην Κίνα

Πετρέλαιο: Η τιμή του υποχωρεί, λόγω μειωμένης ζήτησης στην Κίνα

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 2% τη Δευτέρα, καθώς οι εισαγωγές πετρελαίου από την Κίνα μειώθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

48" χρόνος ανάγνωσης

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 2% τη Δευτέρα, εξαλείφοντας όλα τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι εισαγωγές πετρελαίου από την Κίνα μειώθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent υποχώρησαν κατά 1,84 δολάρια ή 2,3%, στα 77,20 δολάρια το βαρέλι έως τις 11:00 το πρωί, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 1,87 δολάρια ή 2,47%, στα 73,69 δολάρια το βαρέλι.

Οι αποπληθωριστικές πιέσεις στην Κίνα επιδεινώθηκαν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού (producer price index) υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στην Κίνα με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών, σημειώνοντας μια πτώση της τάξης του 2,8% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2023.

Οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας επίσης μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο, κατά 0,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς τα εργοστάσια περιόρισαν τις αγορές λόγω της αδύναμης εγχώριας ζήτησης καυσίμων και των περιορισμένων περιθωρίων εξαγωγών.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT