Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινάει η διάθεσή του από 15 Οκτωβρίου

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινάει η διάθεσή του από 15 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ενωσης Βενζινοπωλών Αττικής, η τιμή εκκίνησης αναμένεται να κυμανθεί από 1,10 έως 1,20 το λίτρο. Ολα θα εξαρτηθούν από τις γεωπολιτικές εξελίξεις

1' 1" χρόνος ανάγνωσης

Από αυτήν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Η τιμή εκκίνησής του φέτος διαμορφώνεται γύρω στο 1,11 ευρώ/λίτρο τουλάχιστον στις αστικές περιοχές και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν δυσμενείς γεωπολιτικές εξελίξεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, εξήγησε ότι την τιμή «ούτε την παραμονή θα ξέρουμε, αλλά υποθετικά η τιμή εκκίνησης αναμένεται να κυμανθεί από 1,10 ως 1,20 ευρώ το λίτρο».

Σύμφωνα με τη Μαρία Ζάγκα, «οι αλλαγές είναι από τα διυλιστήρια. Η απλή αμόλυβδη στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη κυμαίνεται από 1,75 έως 1,80 ευρώ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο ξεκίνησε από 1,38 το λίτρο. Εχουμε πάρα πολλές καταγγελίες για πειραγμένες αντλίες, για νοθεία, γι’ αυτά τα δήθεν φθηνά, ενώ με τον νέο νόμο υπήρξε περιστατικό στο οποίο, αντί να κλείνει πρατήριο καυσίμων, πήγε στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη».

Η πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών υποστήριξε ότι ο χώρος «γέμισε παρεμπόριο. Το τηλέφωνό μου δεν σταματάει για πειραγμένες αντλίες. Ωστόσο, το πλαφόν είναι ακόμη στην πλάτη μας και ό,τι ποσοστό είχαμε στα τέλη Αυγούστου του 2021 υπάρχει και τώρα. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικά τιμολόγια και, αν δω κάποιον με τιμή κάτω του 1,70 ευρώ το λίτρο, φυσικά πονηρεύομαι».

Πηγή: ΕΡΤ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT