Το fund Fiera Capital επενδύει στην Attica

2' 43" χρόνος ανάγνωσης

Το καναδικό επενδυτικό fund Fiera Capital θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank με το ποσό των 12 εκατ. ευρώ, μέσω της κατανομής αντίστοιχου αριθμού αδιάθετων μετοχών, όπως ανακοινώθηκε χθες από την τράπεζα. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, με συνολικά υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία άνω των 116 δισ. δολαρίων. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica διεθνής μακροπρόθεσμος επενδυτής αυτής της ποιότητας, γεγονός που αποτελεί επιστέγασμα της προσπάθειας για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα. Οπως επισημαίνει σε δήλωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου, «το ενδιαφέρον της Fiera Capital συνιστά σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στις ισχυρές προσπάθειες μετασχηματισμού της Attica και γενικότερα στην ελληνική οικονομία». Η κατανομή των μετοχών στη Fiera Capital τελεί υπό την προϋπόθεση της επάρκειας των αδιάθετων μετοχών της ΑΜΚ.

Πτήσεις όλο τον χρόνο από την Brussels Airlines

Με πτήσεις προς την Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ο βελγικός αερομεταφορέας Brussels Airlines συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Ταυτόχρονα, η αεροπορική συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα, ενώ μέχρι τώρα όλοι οι ελληνικοί προορισμοί στο πρόγραμμα της Brussels Airlines ήταν εποχικοί, κατά τη θερινή περίοδο. Φέτος το καλοκαίρι, η εταιρεία εκτελούσε προγραμματισμένες πτήσεις σε Αθήνα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ρόδο, Κω, Ηράκλειο, Χανιά, Σάμο και Λέσβο.

Στα 400 εκατ. ευρώ φέτος τα φιλοδωρήματα

Τι ύψους είναι άραγε το συνολικό εισόδημα από φιλοδωρήματα, για το οποίο ανακοινώθηκε χθες ότι θα είναι αφορολόγητο έως τα 300 ευρώ τον μήνα για κάθε φορολογούμενο; Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς έκανε χθες έναν πρόχειρο υπολογισμό ότι φτάνουν στα 400 εκατ. ευρώ. Πώς προκύπτει το νούμερο; Υπολόγισε φιλοδώρημα 4%-5% σε τζίρο εστίασης 8 δισ. ευρώ το 2023, με αύξηση 10% φέτος και τζίρο κομμωτηρίων 575 εκατ. ευρώ.

Ξανά στις αγορές με επανέκδοση ομολόγου

Εξοδο στις αγορές πραγματοποιεί σήμερα το ελληνικό Δημόσιο με επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου σταθερού επιτοκίου 3,875% που είχε εκδοθεί τον Μάρτιο του 2019 και είναι πλέον 5ετές (λήξης Μαρτίου 2029), με στόχο την άντληση 250 εκατ. ευρώ. Σκοπός του re-opening είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Στην προηγούμενη επανέκδοση του τίτλου, τον Ιούλιο, όπου είχαν αντληθεί 250 εκατ. ευρώ επίσης, η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 2,81%. Σημειώνεται πως έως το τέλος του 2024 έχει προγραμματιστεί άλλη μία επανέκδοση υφιστάμενων ομολόγων, στις 20 Νοεμβρίου. 

Σε κίνδυνο φτώχειας 94,6 εκατ. Ευρωπαίοι

Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκονταν το 2023, 94,6 εκατ. άνθρωποι, που αντιστοιχούν στο 21,4% του πληθυσμού στην Ε.Ε., σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Τα 2,65 εκατ. άτομα είναι Ελληνες. Πρόκειται για ανθρώπους που αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους: φτώχεια, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση, διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας. Σε εθνικό επίπεδο, τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, καταγράφηκαν στη Ρουμανία (32%), στη Βουλγαρία (30%), στην Ισπανία (26,5%) και στη χώρα μας, με ποσοστό  26,1%, σημαντικά υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Σε περιφερειακό, δε, επίπεδο, τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό καταγράφηκαν τον προηγούμενο χρόνο, στην Πελοπόννησο (35,7%), στη Δυτική Ελλάδα (35,2%), στη Δυτική Μακεδονία (32,7%), στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (31,9%) και στο Βόρειο Αιγαίο (30,4%). Στην Αττική, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 22,7%.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT