Reimagine Tourism in Greece: Οι εκθετικές τεχνολογίες και οι προκλήσεις στον τουρισμό

Reimagine Tourism in Greece: Οι εκθετικές τεχνολογίες και οι προκλήσεις στον τουρισμό

Τις βασικές προκλήσεις που επιφέρουν στον κλάδο οι τεχνολογικές εξελίξεις ανέδειξε ο γενικός διευθυντής του Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute, Carlo van de Weijer

2' 6" χρόνος ανάγνωσης

Αλλάζουν το τοπίο για τον τουρισμό οι εκθετικές τεχνολογίες; Ο Carlo van de Weijer ανέδειξε τις βασικές προκλήσεις που επιφέρουν στον κλάδο οι τεχνολογικές εξελίξεις, κατά την τοποθέτησή του στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Καθημερινής «Reimagine Tourism in Greece». Μέλος του Faculty του Singularity University και γενικός διευθυντής του Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute, εστίασε στα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας του τουρισμού, καθώς και στις ευκαιρίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες για την αντιμετώπισή τους.

Ο Carlo van de Weijer τόνισε ότι, παρότι κάνουμε «επικίνδυνα πειράματα» με τον πλανήτη μας, η επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής δεν συνδέεται με τη μείωση της κατανάλωσης. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, αν και η Gen Υ υποστηρίζει έντονα ότι ο περιορισμός των αεροπορικών ταξιδιών είναι ένα από τα καίρια σημεία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Gen Z, καθώς και η Gen Alpha ταξιδεύουν περισσότερο από τις περασμένες γενιές. Βάσει των στοιχείων που έχουμε, μπορούμε να προβλέψουμε ότι ο τουρισμός και οι υπόλοιποι κλάδοι που συμβάλλουν καθοριστικά στην παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Σύμφωνα με τον κ. Van de Weijer, «ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις είναι η καινοτομία».

Υποστήριξε ότι, αν και η ιδέα των ηλεκτρικών πτήσεων για μικρές αποστάσεις φαίνεται πιθανή, η πραγματικά βιώσιμη λύση θα είναι η χρήση κυκλικών καυσίμων. Αυτά τα καύσιμα, κατασκευασμένα από βιώσιμες πηγές ενέργειας, θα μπορέσουν να μετατρέψουν την αερομεταφορά σε μια από τις πιο βιώσιμες μορφές ταξιδιού, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η ενέργεια γίνεται ολοένα και φθηνότερη, με τη συνεχή ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας.

Στη συνέχεια, ο κ. Van de Weijer μίλησε για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην εξέλιξη του τουρισμού, σημειώνοντας ότι μπορεί να συμβάλει στην εξατομίκευση των ταξιδιωτικών εμπειριών, στη δυναμική τιμολόγηση, την έγκυρη πρόβλεψη της ζήτησης και την αποτελεσματική χρήση εργαλείων όπως η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα (AR/VR). Αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες του εργαλείου HeyGen, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει μαγνητοσκοπημένο περιεχόμενο σε διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες εξατομίκευσης.

Επισήμανε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η AI κάνει λάθη και ρόλος μας είναι να ελέγχουμε την πληροφορία που δημιουργεί πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Μπορεί όμως να μας βοηθήσει να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας αισθητά, εφόσον μας βοηθά να απελευθερώσουμε χρόνο που θα αφιερώναμε σε ενέργειες που μπορεί να αυτοματοποιήσει. Κλείνοντας, είπε χαρακτηριστικά ότι «η ΑΙ δεν θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους, αλλά οι άνθρωποι που τη χρησιμοποιούν θα αντικαταστήσουν αυτούς που δεν τη χρησιμοποιούν». Συνδυάζοντας την ανθρώπινη νοημοσύνη με την τεχνητή, μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT