Υψηλή η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια το τριήμερο 28ης Οκτωβρίου

Υψηλή η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια το τριήμερο 28ης Οκτωβρίου

Ποιοι προορισμοί εντός κι εκτός Ελλάδος συγκεντρώνουν τις περισσότερες κρατήσεις

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Ιδιαίτερα υψηλός είναι ο αριθμός των κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με τους προορισμούς του εξωτερικού να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών. Γι’ αυτό, η Aegean τις ημέρες υψηλής ζήτησης, πριν και μετά την εθνική αργία, έχει αυξήσει τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πτήσεις στο δίκτυο εξωτερικού της Aegean από και προς τη βάση της Αθήνας έχουν πληρότητα άνω του 80%, που είναι αυξημένη τουλάχιστον 5 μονάδες, σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2023.

Οι πτήσεις που εκτελούνται από και προς τη βάση της Θεσσαλονίκης καταγράφουν πληρότητα που αγγίζει το 85%, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 10% συγκριτικά με πέρυσι.

Ποιοι προορισμοί εκτός Ελλάδος βρίσκονται στην κορυφή της ζήτησης, σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων της Aegean;

Aπό τη βάση της Αθήνας, τις περισσότερες κρατήσεις συγκεντρώνουν η Μαδρίτη, η Βενετία, η Νίκαια, το Παρίσι και η Βαρκελώνη. Από τη βάση της Θεσσαλονίκης, στους πιο περιζήτητους προορισμούς ανήκουν η Ρώμη, η Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ, το Βερολίνο και το Αννόβερο, με την Aegean να ξεκινάει από τις 28 Οκτωβρίου νέο απευθείας δρομολόγιο προς Αμστερνταμ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν και τα εντελώς νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Αμπου Ντάμπι και από Θεσσαλονίκη προς Αμστερνταμ, με τις πρώτες πτήσεις να ξεκινούν με υψηλή πληρότητα στις 27 και 28 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Αξιοσημείωτη είναι και η προτίμηση που συγκεντρώνει η Κωνσταντινούπολη, η οποία ανήκει στην έκτη θέση των κορυφαίων επιλογών εξωτερικού έως τώρα, με ισχυρή ανοδική τάση. Στο εσωτερικό, τις υψηλότερες κρατήσεις από την Αθήνα εμφανίζουν οι πτήσεις προς Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο, Μυτιλήνη και Ζάκυνθο. Και από Θεσσαλονίκη, η Χίος, το Ηράκλειο, η Ρόδο, η Μυτιλήνη και η Κως.

Τα δρομολόγια από και προς τη βάση της Αθήνας παρουσιάζουν πληρότητα που ξεπερνά το 70%, αυξημένη κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2023.

Παράλληλα, τα δρομολόγια από και προς τη βάση της Θεσσαλονίκης εμφανίζουν πληρότητα που αγγίζει το 80%, γεγονός που οδηγεί σε μια αύξηση μεγαλύτερη του 20% σε σύγκριση με πέρυσι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT