Εργο στην Ολλανδία για τη Hellenic Cables

2' 47" χρόνος ανάγνωσης

Πολυετή συμφωνία-πλαίσιο με την Enexis Netbeheer για ένα εμβληματικό έργο, που στοχεύει στην ενίσχυση και στην επέκταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στην Ολλανδία, υπέγραψε η Hellenic Cables. Οπως ανακοίνωσε η Cenergy Holdings, η Enexis Netbeheer, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας της Ολλανδίας, ανέθεσε στη Hellenic Cables μια σύμβαση στο πλαίσιο επενδυτικού προγράμματος ύψους 2,3 δισ. ευρώ, το οποίο θα ενισχύσει τις υποδομές διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στις επαρχίες Groningen, Drenthe, Overijssel, Brabant και Limburg. Το έργο θα υλοποιηθεί τα επόμενα δώδεκα χρόνια και περιλαμβάνει την εγκατάσταση άνω των 76.000 χλμ. νέων καλωδίων. Η αρχική διάρκεια της σύμβασης είναι οκτώ χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για ακόμη τέσσερα. H Hellenic Cables θα προμηθεύσει 40.000 χλμ. καλώδια μέσης τάσης και 36.000 χλμ. καλώδια χαμηλής τάσης που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό των τοπικών δικτύων.

Νέες πτήσεις από τις ΗΠΑ προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Περισσότερους προορισμούς προς τις ΗΠΑ θα προσφέρει από το 2025 το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ενδεικτικά, από το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, η American Airlines ανακοίνωσε τη σύνδεση της Σάρλοτ (Βόρεια Καρολίνα) με την Αθήνα. Η Delta Airlines θα προσθέσει από τη θερινή σεζόν του 2025 τέσσερις επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Ατλάντα και Αθήνας, των οποίων ο συνολικός αριθμός θα διαμορφωθεί σε 11 ανά εβδομάδα. Και η United Airlines προσθέτει τρεις επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Νέας Υόρκης/Νιούαρκ και Αθήνας.

Στο ραντάρ ξένων επενδυτών ελληνικές startups

Ευκαιρία για να μπουν στο ραντάρ ξένων επενδυτών δίνονται σε επιλεγμένες ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, της υγείας, αλλά και της βιωσιμότητας, στο πλαίσιο του Tech Tour South East Europe 2024, που άρχισε χθες και διαρκεί έως σήμερα, και φιλοξενείται για άλλη μια χρονιά στην Ελλάδα. Παρουσία στη συγκεκριμένη εκδήλωση έχει και το κρατικό ταμείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mubadala, που ήδη έχει κάνει επενδυτικές κινήσεις στη χώρα μας.

Σε φόρουμ στο Βερολίνο η Νίκη Κεραμέως

Για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που εφάρμοσε η Ελλάδα στην αγορά εργασίας ενημέρωσε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, Ευρωπαίους ομολόγους της, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Βερολίνο η Συνομοσπονδία Γερμανικών Εργοδοτικών Ενώσεων. Η Ελληνίδα υπουργός αναφέρθηκε και στο μέτρο της εξαήμερης εργασίας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο που δεν επηρεάζει ουδόλως το θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας στη χώρα μας (5νθήμερο/40ωρο) και αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας (επί 24ωρης βάσης, 5, 6 ή 7 ημέρες την εβδομάδα) που έχουν κυλιόμενες βάρδιες. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι το μέτρο σήμερα εφαρμόζεται μόλις στο 0,17% των ελληνικών επιχειρήσεων και εξασφαλίζει αυξημένες απολαβές για τους εργαζομένους κατά 40% έως 140%.

Σταθερή αύξηση δανείων το γ΄ τρίμηνο

Τηλεδιάσκεψη με αναλυτές πραγματοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς για να ενημερώσει σχετικά με τις λειτουργικές τάσεις, ενόψει των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου που θα ανακοινώσει την 1η Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την απόσβεση των DTCs. Σύμφωνα με τη UBS, στο call η Πειραιώς επισήμανε ότι η αύξηση των δανείων παρέμεινε σταθερή το τρίτο τρίμηνο, με την παραγωγή επιτοκιακών εσόδων να παραμένει έτσι ισχυρή, χωρίς να επηρεαστεί ακόμη από τα χαμηλότερα επιτόκια. Η ποιότητα του ενεργητικού διατήρησε τη βελτίωσή της, με το κόστος κινδύνου να παραμένει χαμηλότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης για το 2024, αν και θα μπορούσε να υπάρξει αύξηση στο δ΄ τρίμηνο, ανάλογα με την περαιτέρω διαχείριση των NPEs. Οσον αφορά το θέμα των αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεων (DTCs), η Πειραιώς τόνισε στους αναλυτές ότι σύντομα θα παράσχει λεπτομέρειες για τον μηχανισμό επιτάχυνσης της απόσβεσής τους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT