Κομισιόν: Εγκριση 40 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στην Αθήνα

Κομισιόν: Εγκριση 40 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στην Αθήνα

Το έργο περιλαμβάνει εγκατάσταση υπόγειων υδρορροών, κατασκευών από σκυρόδεμα, ώστε να επιτυγχάνεται αποστράγγιση και αποτροπή πλημμύρας των γύρω περιοχών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης

Στην έγκριση 40 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής προχώρησε η Κομισιόν, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων να προετοιμαστεί καλύτερα και να αποτρέψει μελλοντικές πλημμύρες και να προστατεύσει σπίτια και επιχειρήσεις από τις καταστροφικές επιπτώσεις τους.

Τα χρήματα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιωθεί τμήμα 4,83 χιλιομέτρων του ρέματος της Εσχατιάς, που εκβάλλει στον Κηφισό και αποτελεί σημείο επικίνδυνο για πλημμύρες εντός κατοικημένων περιοχών καθώς ρέει εντός αστικών περιοχών, ενώ πολλά κτίρια βρίσκονται στις όχθες του.

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο έντονα και συχνά. Χάρη σε αυτό το χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. έργο, οι πολίτες της Αθήνας θα προστατεύονται καλύτερα από μελλοντικές πλημμύρες, διασφαλίζοντας ότι τα σπίτια, οι επιχειρήσεις και οι περιφέρειές τους προστατεύονται επαρκώς. Θα επιτρέψει στην πόλη της Αθήνας να γίνει πιο ανθεκτική στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο μέλλον», τόνισε σε σχετική δήλωσή της η αρμόδια επίτροπος Ελίζα Φερέιρα.

Το έργο περιλαμβάνει εγκατάσταση υπόγειων υδρορροών, κατασκευών από σκυρόδεμα ώστε να επιτυγχάνεται αποστράγγιση και αποτροπή πλημμύρας των γύρω περιοχών.

Τα χρήματα, που εγκρίθηκαν από την Κομισιόν, θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την κατασκευή συστημάτων αποστράγγισης ομβρίων υδάτων και τη δημιουργία χώρων πρασίνου για την αναγέννηση των περιοχών γύρω από το υδάτινο ρεύμα. Μεγάλο μέρος οικιστικής γης θα προστατεύεται καλύτερα από τις πλημμύρες, εκτιμά η Κομισιόν.

Συνολικά, 69 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια της πολιτικής συνοχής έχουν ήδη επενδυθεί για τη στήριξη μηχανισμών αντιπλημμυρικής προστασίας, προστατεύοντας πάνω από 300.000 κατοίκους από πλημμύρες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT