Επανεκλογή Μυτιληναίου στη Eurometaux

2' 45" χρόνος ανάγνωσης

Πρόεδρος για δεύτερη συνεχή θητεία στη Eurometaux εξελέγη ο Ευάγγελος Μυτιληναίος με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης της ένωσης. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας, ο κ. Μυτιληναίος επέβλεψε την ενεργή συμμετοχή της Eurometaux στη διαμόρφωση της πράξης για τις κρίσιμες πρώτες ύλες, μια προσπάθεια που υπογράμμισε τον ζωτικό ρόλο των μετάλλων για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. Τα επόμενα δύο χρόνια, η Eurometaux θα δώσει προτεραιότητα στη συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές, για τον σχεδιασμό του επερχόμενου Clean Industrial Deal, αλλά και την υλοποίηση της πράξης για τις κρίσιμες πρώτες ύλες, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα επιτευχθούν οι προβλεπόμενοι στόχοι. Κάλεσμα στους νομοθέτες της Ε.Ε. να ανταποκριθούν στα αιτήματα του κλάδου «με αποφασιστική δράση, διασφαλίζοντας ότι οι παραγωγοί μετάλλων της Ευρώπης θα μπορούν να ευημερήσουν σε ένα ανταγωνιστικό και βιώσιμο περιβάλλον», απηύθυνε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος με δήλωσή του αμέσως μετά την επανεκλογή του.

Αντλήθηκαν 600 εκατ. από εξάμηνα έντοκα

Μειωμένη ήταν η απόδοση των εξάμηνων εντόκων κατά τη χθεσινή δημοπρασία του ελληνικού Δημοσίου, λόγω και της νέας μείωσης επιτοκίων της ΕΚΤ. Ειδικότερα, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,71% από 2,85% που ήταν κατά την αντίστοιχη δημοπρασία τον Σεπτέμβριο, ενώ οι συνολικές προσφορές διαμορφώθηκαν στο 1,060 δισ. ευρώ, με το ελληνικό Δημόσιο να αντλεί 600 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως έως σήμερα Πέμπτη, μπορούν όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν τους τίτλους, με ανώτατο ποσό τις 15.000 ευρώ.

Απορρίφθηκε προσφυγή για μονάδα αποβλήτων

Την προσφυγή του Δήμου Τανάγρας με αίτημα την ακύρωση της απόφασης χωροθέτησης στην Κεραμιδέζα της Τανάγρας της εγκατάστασης διαχείρισης επικίνδυνων στερεών αποβλήτων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η εξέλιξη αυτή είναι θετική για το έργο, που υλοποιεί θυγατρική εταιρεία της Elvalhalcor, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς. Πλέον, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με την αίτηση ακύρωσης, κατά της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της εγκατάστασης που έχουν καταθέσει κάτοικοι και ο Δήμος Τανάγρας.

Αύξηση κερδών για τον όμιλο Σαράντη

Ανοδο εσόδων και κερδών κατέγραψε ο όμιλος Σαράντη το εννεάμηνο του 2024. Οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου (συμπεριλαμβανομένης και της εξαγοράς της πολωνικής Stella Pack) διαμορφώθηκαν στα 452 εκατ. ευρώ από 353,4 εκατ. ευρώ το 2023, καταγράφοντας άνοδο 27,9%. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 63 εκατ. ευρώ έναντι 47,8 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 31,7%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ΕΒΙΤ αυξήθηκαν σχεδόν κατά 30% στα 48,1 εκατ. ευρώ. «Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην επίτευξη των στόχων μας για το 2024», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Γιάννης Μπούρας. 

Βαρύ προεκλογικό κλίμα σε επιμελητήρια

Περισσότερο προς το κλίμα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ παρά προς αυτό που υπήρχε στο ΠΑΣΟΚ θυμίζουν οι προεκλογικές ετοιμασίες σε ορισμένα επιμελητήρια. Μηνύσεις, δημόσιες καταγγελίες και «συντροφικά μαχαιρώματα» συνθέτουν το σκηνικό. Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά η κόντρα ανάμεσα στους «γαλάζιους» Β. Κορκίδη και Ν. Παπαγεωργίου έχει φθάσει στις μηνύσεις, καθώς η κατάθεση της υποψηφιότητας του πρώτου θεωρήθηκε εκπρόθεσμη. Στο δε Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) ο επίσης προερχόμενος από τη Ν.Δ. Ν. Σοφιανός θεωρεί ότι ο Γ. Μπρατάκος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος διότι απουσίαζε από συνεδριάσεις του Δ.Σ. και βάσει του κανονισμού πρέπει να εκπέσει του αξιώματός του. Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών από την άλλη σάλο έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα του Γ. Γκόντζου με τον συνδυασμό που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ., καθώς ο ίδιος είχε ανακοινωθεί ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Σπαρτιάτες, κόμμα που τελικά αποκλείστηκε από τις ευρωεκλογές.   

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT