Νέο έργο αναλαμβάνει η Hellenic Cables

2' 44" χρόνος ανάγνωσης

Πολυετή συμφωνία-πλαίσιο με την Enexis Netbeheer για ένα εμβληματικό έργο που στοχεύει στην ενίσχυση και την επέκταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στην Ολλανδία υπέγραψε η Hellenic Cables. Οπως ανακοίνωσε η Cenergy Holdings, η Enexis Netbeheer, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας της Ολλανδίας, ανέθεσε στην Hellenic Cables μια σύμβαση στο πλαίσιο επενδυτικού προγράμματος ύψους 2,3 δισ. ευρώ, το οποίο θα ενισχύσει τις υποδομές διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στις επαρχίες Groningen, Drenthe, Overijssel, Brabant και Limburg. Το έργο θα υλοποιηθεί τα επόμενα δώδεκα χρόνια και περιλαμβάνει την εγκατάσταση άνω των 76.000 χλμ. νέων καλωδίων. Η αρχική διάρκεια της σύμβασης είναι οκτώ χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για ακόμη τέσσερα. H Hellenic Cables θα προμηθεύσει ένα μέρος των 40.000 χλμ. καλωδίων μέσης τάσης και 36.000 χλμ. καλώδια χαμηλής τάσης που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό των τοπικών δικτύων.

Εκατόν δεκατέσσερα θύματα σε εργατικά δυστυχήματα φέτος

Σχεδόν τρεις άνθρωποι την ημέρα χάνουν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα από την αρχή του έτους. Μόνο φέτος, οι νεκροί εργαζόμενοι έφθασαν στους 114, ενώ οι σοβαρά τραυματισμένοι στους 192. Συνολικά, την τελευταία τριετία οι νεκροί ανήλθαν σε 400 και οι σοβαρά τραυματισμένοι έφθασαν στους 619. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε χθες, στη Θεσσαλονίκη, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων (ΟΣΕΤΕΕ). Παράλληλα, σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στη χώρα μας από ασθένειες που οφείλονται στο επαγγελματικό περιβάλλον τους.

Δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου προς Ερμιόνη

Γεγονός είναι η πρώτη δοκιμαστική πτήση προς την Ερμιόνη Αργολίδας από την Hellenic Seaplanes. Το υδροπλάνο πέταξε πάνω από την ελληνική Ριβιέρα, περνώντας από το Πόρτο Χέλι, την Κοιλάδα, τις Σπέτσες, την Υδρα και τον Πόρο. Είχε προηγηθεί μια ακόμη αντίστοιχη δοκιμαστική πτήση, αρχές της χρονιάς (20 Ιανουαρίου) από το υδάτινο πεδίο Λαυρίου. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να υπάρξει οργανωμένο πρόγραμμα δρομολογίων, κάτι που αναμένεται εδώ και πολλές δεκαετίες.

Οι συνεχείς βλάβες σε συρμούς του μετρό

Το ζήτημα της ενίσχυσης των γραμμών 2 και 3 του μετρό της Αθήνας με νέους συρμούς επανέφεραν οι βλάβες στους διαδοχικούς συρμούς του μετρό και οι συνεπακόλουθες καθυστερήσεις, οι οποίες οδήγησαν στον χθεσινό «ασφυκτικό» συνωστισμό του κόσμου στις αποβάθρες του μετρό στο Σύνταγμα. Ο λόγος για τους 7 διρευματικούς συρμούς του μετρό, τους λεγόμενους αεροδρομιακούς. Οπως αναφέρουν αρμόδιοι, οι συρμοί πρώτης γενιάς του μετρό, οι λεγόμενοι γαλλικοί, σε 5 χρόνια θα συμπληρώσουν 30 χρόνια λειτουργίας, ενώ οι αεροδρομιακοί του 2004, έχουν φτάσει να κάνουν 3 εκατ. χλμ. «Χρειάζονται ανακατασκευή. Για αυτό χρειαζόμαστε νέους συρμούς να μπουν στο δίκτυο για να δούμε πώς θα διαχειριστούμε τους παλιούς».

Ασκηση αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούν η κλιματική κρίση και η ανάγκη οργανωτικής και επιχειρησιακής ικανότητας πολιτείας και φορέων για την αντιμετώπιση πιθανών ασύμμετρων απειλών ήταν ο πυρήνας της άσκησης επί χάρτου «Θησεύς 2024», την οποία διοργάνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Η άσκηση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπό τον συντονισμό του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας δρος Ευθύμιου Λέκκα, αφορούσε έκτακτες καταστάσεις όπως: ένα κύμα παρατεταμένου καύσωνα στην Περιφέρεια Αττικής που επιφέρει βλάβες στα δίκτυα διανομής, δύο σοβαρά μέτωπα δασικών πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας, τα οποία προκαλούν κινητοποίηση τεχνικών συνεργείων, εκτεταμένη βλάβη σε μετασχηματιστή ενός κέντρου διανομής που τροφοδοτεί κρίσιμα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, και μια αιφνίδια πλημμύρα που έχει συνέπεια την υπερχείλιση του ποταμού Κηφισού στον αστικό ιστό, θέτοντας ένα μεγάλο αριθμό υποσταθμών εκτός λειτουργίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT