Δεσμεύσεις Στυλιανίδη στους ναυτεργάτες

Δεσμεύσεις Στυλιανίδη στους ναυτεργάτες

2' 35" χρόνος ανάγνωσης

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη για την αναστολή της νέας 48ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει οι ναυτεργάτες στον τομέα της ακτοπλοΐας. O κ. Στυλιανίδης είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΝΟ χθες το μεσημέρι, που συνέβαλε σημαντικά στον τερματισμό της απεργίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν ταξίδια άνω των 100.000 επιβατών, 9.000 φορτηγών και 15.000 Ι.Χ. Η απεργία ξεκίνησε την Τρίτη και κατόπιν παρατάθηκε για την Πέμπτη και την Παρασκευή, προτού τελικά επέλθει συμφωνία, με τα δρομολόγια να ξεκινούν εκ νέου τελικά χθες το μεσημέρι. Στη συζήτηση που είχε ο κ. Στυλιανίδης με τους ναυτεργάτες δόθηκαν δεσμεύσεις για την τροποποίηση των όρων και προϋποθέσεων για τους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας από το ΓΕΝΕ, όπως επίσης και την αύξηση των προστίμων που επιβάλλονται για παραβίαση των ωρών εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών.

Συνεργασία με τη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και η Διεθνής Ενωση Ναυτιλιακών Αλληλασφαλιστικών Οργανισμών (International Group of P&I Clubs). Στόχος είναι η εγκαθίδρυση ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής συνεργασίας υψηλού επιπέδου, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ανταλλαγή μέσω διαλέξεων και εν γένει εκπαίδευσης στα αντικείμενα του διεθνούς ναυτικού και ασφαλιστικού δικαίου, αμοιβαία εξασφάλιση δυνατότητας εγγραφής μελών του ενός στα εκπαιδευτικά προγράμματα του άλλου, και ανταλλαγή εξειδικευμένων γνώσεων και πληροφοριών.  

Εκθεση στο μουσείο της ΤτΕ για τα Προσωπικά Οικονομικά

Εκθεση για τα «Προσωπικά Οικονομικά» φιλοξενεί το μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής 3. Εισόδημα, αποταμίευση, δανεισμός, πληθωρισμός, οικονομικός προγραμματισμός και ψηφιακές απάτες είναι μερικά από τα θέματα της εκπαιδευτικής έκθεσης. «Η οικονομική εκπαίδευση αποτελεί κρίσιμο ζητούμενο για τη χωρίς αποκλεισμούς συμμετοχή των πολιτών στην οικονομική ζωή», είπε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας στα εγκαίνια της έκθεσης.  

Ισχυρό ενδιαφέρον για το κυβερνητικό πάρκο

Ισχυρό ενδιαφέρον από τρία σχήματα προσείλκυσε ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη του κυβερνητικού πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης» που θα αναπτυχθεί στις πρώην εγκαταστάσεις ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή της Δάφνης – Υμηττού. Εκδήλωσαν ενδιαφέρον η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η κοινοπραξία Αβαξ – Ακτωρ Παραχωρήσεις και το σχήμα των εταιρειών Metlen και Intrakat. Το κυβερνητικό πάρκο, εκτιμώμενης αξίας 421 εκατ. ευρώ, θα αναπτυχθεί σε έκταση 154 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου διοικητικού συγκροτήματος γραφείων στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ. Το έργο περιλαμβάνει και μεγάλο αστικό πάρκο.  

Νέο έργο πολυτελών κατοικιών στη Γλυφάδα

Η μεγάλη ζήτηση, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για πολυτελείς κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας και η χαμηλή προσφορά οδηγεί σε συνεχή αύξηση των τιμών. Ετσι ακόμη και project που ξεκίνησαν ως μεικτής χρήσης, δηλαδή συνδυασμό ξενοδοχείου και branded residences, μετατρέπονται σε αμιγώς οικιστικές επενδύσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επένδυσης στη Γλυφάδα για τη μετατροπή παλαιού ημιτελούς ακινήτου 6.000 τετραγωνικών σε συγκρότημα πολυτελών κατοικιών και όχι ξενοδοχείο, όπως αρχικά είχε αξιολογηθεί. Πρόκειται για ακίνητο στη διασταύρωση της Γρηγορίου Λαμπράκη με την Κύπρου που αγοράστηκε έναντι 18 εκατ. από την Day Group, μια ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και επενδύσεων ακινήτων, σε πλειστηριασμό της Τράπεζα Αττικής πριν από ένα χρόνο. Θα μετατραπεί σε συγκρότημα branded residences με τα σήματα μεγάλου διεθνούς οίκου που ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα.       

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT