Farin Lactée, Nescafé Frappé, ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος, νερό Κορπή, δημητριακά πρωινού Fitness, Nesquik και πολλά ακόμα που έχουν συνδεθεί με το ξεκίνημα της κάθε μέρας μικρών και μεγάλων, αλλά και τροφές για τα κατοικίδια της οικογένειας και δεκάδες άλλα προϊόντα που συνοδεύουν ως σταθερές την καθημερινότητά μας από τα πρώτα χρόνια της ζωής έχουν την υπογραφή της Nestlé. Η εταιρεία συμπληρώνει φέτος 125 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και στις τροφοθήκες κάθε νοικοκυριού σε όλες τις γωνιές της χώρας. Ήταν το 1899 όταν το πρώτο βρεφικό προϊόν της, η Farine Lactée, δημιούργημα του ιδρυτή της εταιρείας Henri Nestlé σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τη βρεφική θνησιμότητα, πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα, για να γίνει συνώνυμο των προϊόντων βρεφικής διατροφής για δεκαετίες. Η εταιρεία Nestlé Ελλάς Α.Β.Ε. ιδρύθηκε το 1973 και είχε έδρα ένα μικρό γραφείο στην οδό Μητροπόλεως 5. Το 1957, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε ένα ακόμα εμβληματικό προϊόν με την υπογραφή της, ο Nescafé Frappé, μια ελληνική καινοτομία που κυριάρχησε στην αγορά του καφέ και όρισε την ποπ κουλτούρα των τελευταίων δεκαετιών του 20ού αιώνα, ενώ ακόμα διατηρεί τη δημοφιλία της.
«Τα 125 χρόνια της Nestlé στην Ελλάδα, αποτελούν απόδειξη της δέσμευσής μας για την παροχή ενός εκτεταμένου προϊοντικού χαρτοφυλακίου που βασίζεται στη διαρκή έρευνα και ανάπτυξη, πάντα με σεβασμό στον πλανήτη. Μας τιμά η εμπιστοσύνη των καταναλωτών όλα αυτά τα χρόνια και εμείς από την πλευρά μας τους διαβεβαιώνουμε ότι θα μείνουμε αφοσιωμένοι στη διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και ταυτόχρονα συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον» σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης.
Η Nestlé παραμένει μια εταιρεία προσανατολισμένη στη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας για όλα τα στάδια της ζωής και στην εφαρμογή υπεύθυνων και βιώσιμων εταιρικών πρακτικών σε ό,τι αφορά το περιβαλλοντικό και κοινωνικό τους αποτύπωμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο Έρευνας & Ανάπτυξης στη βιομηχανία τροφίμων, με περισσότερους από 5.000 ειδικούς σε 23 εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο, που εργάζονται στα πεδία της έρευνας συσκευασιών, της ασφάλειας τροφίμων, των κλινικών μελετών, του αγροδιατροφικού τομέα και της επιστήμης υγείας και διατροφής.
Στη μακρόχρονη πορεία της η εταιρεία επενδύει με συνέπεια στο ανθρώπινο δυναμικό της. Η Nestlé απασχολεί περίπου 1.000 εργαζόμενους και διαθέτει δύο εργοστάσια: ένα στα Οινόφυτα Βοιωτίας – όπου γίνεται η παραγωγή όλης της γκάμας του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, από την πρώτη ύλη μέχρι και τη συσκευασία, συσκευάζεται ο στιγμιαίος καφές Nescafé και από το 2019 παράγεται εκεί και ο espresso Buondi Craft – και ένα στο Μοναστηράκι Βόνιτσας για την παραγωγή και εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή.
Σήμερα λοιπόν η εταιρεία δραστηριοποιείται σε δέκα κατηγορίες που περιλαμβάνουν προϊόντα τα οποία μεγάλωσαν μαζί με την ελληνική ιστορία. Στο σύγχρονο και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, η Nestlé βάζει στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον των τροφίμων, και δεσμεύεται να συνεχίσει να καινοτομεί και να χτίζει μακροπρόθεσμη αξία στην ελληνική αγορά, με υπευθυνότητα και σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία.