Περιορισμένη μείωση παραγωγής τον Ιούνιο

Περιορισμένη μείωση παραγωγής τον Ιούνιο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική επιβράδυνση σημείωσε τον Ιούνιο η επιδείνωση των συνθηκών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα, καθώς η μείωση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών εξασθένησε σε οριακό σημείο, κοντά στη σταθεροποίηση, με βάση τη μηνιαία έρευνα της IHS Markit.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (ΡΜΙ) της εταιρείας για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα έκλεισε στις 49,4 μονάδες τον Ιούνιο, σε σχέση με τις 41,1 μονάδες του Μαΐου, και υπέδειξε σημαντικά βραδύτερη συρρίκνωση των συνολικών συνθηκών του τομέα σε σύγκριση με το ναδίρ του Απριλίου. Οι 50 μονάδες είναι το όριο σταθεροποίησης. Παρότι η ζήτηση των πελατών παρέμεινε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, η επανέναρξη των εργασιών των πελατών και των βασικών αγορών εξαγωγών, μετά την ελάφρυνση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, συνέβαλε στον όγκο των πωλήσεων, ανέφερε η Markit. Αν και οι εταιρείες υπέδειξαν βραδύτερη μείωση της απασχόλησης, ορισμένες ανέφεραν ότι οι προσπάθειες μείωσης κόστους και η μειωμένη εισροή νέων παραγγελιών οδήγησαν σε περαιτέρω μείωση των θέσεων εργασίας. Ωστόσο, η επανεκκίνηση της οικονομίας τόνωσε την αισιοδοξία των κατασκευαστών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT