Επενδυτικό πλάνο έως 15 εκατ. δρομολογεί η Epsilon Net

Επενδυτικό πλάνο έως 15 εκατ. δρομολογεί η Epsilon Net

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες επενδύσεις, ύψους έως 15 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο ο όμιλος Epsilon Net, ο οποίος δρομολογεί τη μετάταξή του από την εναλλακτική στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών πραγματοποιώντας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) μέσω δημόσιας προσφοράς. Οπως ανέφερε σε χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου η διοίκηση της εταιρείας υπό τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Μίχο, η Epsilon Net επιδιώκει, με ορίζοντα τα τέλη του 2021, να πραγματοποιήσει επενδύσεις από 12 έως 15 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε εκτιμώμενα αντληθέντα κεφάλαια από την ΑΜΚ της τάξεως των 5,2 εκατ. ευρώ, σε ίδια κεφάλαια και σε δανεισμό.

Οι επενδύσεις της εταιρείας, που δραστηριοποιείται από το 1999 στους τομείς της πληροφορικής, της δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου στο Διαδίκτυο και της εκπαίδευσης, έχουν ως επίκεντρο την εξαγορά εταιρειών πληροφορικής σε Ελλάδα και εξωτερικό και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Με τα σημερινά δεδομένα, όπως ανέφερε ο κ. Μίχος, η δραστηριότητα της Epsilon Net ευνοείται περαιτέρω λόγω της πανδημικής κρίσης, που επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και ενίσχυσε δραματικά τις ανέπαφες συναλλαγές, τις ηλεκτρονικές παραγγελίες, την ηλεκτρονική τιμολόγηση και την ηλεκτρονική διαβίβαση παραστατικών και εγγράφων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιδόσεις της εταιρείας από την αρχή της χρονιάς έως και τον Ιούνιο παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μίχος, η εταιρεία είναι καλά τοποθετημένη στην αγορά της μηχανογράφησης επιχειρήσεων, καθώς από τις περίπου 30.000 πελάτες, οι 12.000 αποτελούν λογιστικά γραφεία, ενώ μέσω των εφαρμογών της υπολογίζεται και παρακολουθείται η μισθοδοσία για 800.000 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Η εταιρεία προσβλέπει σε μεγαλύτερη αύξηση του μεριδίου αγοράς της λόγω και της υποχρεωτικής, έως το τέλος της χρονιάς, αποστολής δεδομένων από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (myDATA) και την καθιέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων. Εκτιμάται ότι αυτές οι διατάξεις θα στρέψουν στη μηχανογράφηση περίπου 150.000-200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Η εταιρεία έχει επενδύσει περίπου 15 εκατ. ευρώ από το 2014, μεταξύ άλλων, σε τεχνολογίες ψηφιακού νέφους (cloud) και εφαρμογών κινητής. Στα τέλη Δεκεμβρίου προχώρησε στην απόκτηση του 34% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας HiT Hospitality Integrated Technologies A.E., έναντι τιμήματος 1 εκατ. ευρώ, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των πληροφοριακών συστημάτων και αυτοματισμού στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ως εκ τούτου, η πελατειακή βάση της εταιρείας ενισχύθηκε με περίπου 2.000 ξενοδοχεία και 400 εστιατόρια σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, ο κύκλος εργασιών της Epsilon Net παρουσίασε αύξηση από περίπου 14 εκατ. ευρώ το 2017 σε 18 εκατ. το 2019, που οφείλεται κυρίως στην αύξηση του τζίρου από τον κλάδο της πληροφορικής. Τα μεικτά κέρδη του ομίλου παρουσίασαν αύξηση από 7,4 εκατ. ευρώ το 2017 σε 10,2 εκατ. το 2019, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην αύξηση του κύκλου εργασιών λόγω προώθησης υφιστάμενων αλλά και καινοτόμων προϊόντων λογισμικού που παράγει η εταιρεία σε νέους πελάτες, διευρύνοντας την πελατειακή της βάση σε υφιστάμενες αλλά και καινούργιες κάθετες αγορές. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ, οι μετοχές από την εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου θα παύσουν να τελούν σε διαπραγμάτευση στις 7 Ιουλίου, η δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 8 και 10 Ιουλίου αντίστοιχα, και το σύνολο των μετοχών της εταιρείας στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου θα ξεκινήσει να διατίθεται προς διαπραγμάτευση στις 15 Ιουλίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT