Στα 19,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη που εμφάνισε η Intrum Hellas

Στα 19,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη που εμφάνισε η Intrum Hellas

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη προ φόρων ύψους 25,4 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 19,2 εκατ. εμφάνισε κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση η Intrum Hellas, η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις που ίδρυσε η Τράπεζα Πειραιώς και την οποία στη συνέχεια πούλησε σε ποσοστό 80% στον σουηδικό όμιλο Intrum.

Η εταιρεία με αυτή την εταιρική δομή συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 και, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της προηγούμενης χρήσης, ο κύκλος εργασιών της στο διάστημα από 16 Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2019 ανήλθε σε 49 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 12,2 εκατ. αποτελούν αμοιβές διαχείρισης και τα 36,8 εκατ. ευρώ αμοιβές αποτελεσματικότητας (success fees). Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 32,95 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2019 τα ίδια κεφάλαια της Intrum Hellas ανήλθαν σε 361 εκατ. ευρώ και το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο στα 27 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία ανέλαβε στις 29 Μαΐου του τρέχοντος έτους τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων Aeolus, το οποίο μεταβιβάστηκε στον όμιλο Intrum από την PQH. Το Aeolus αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια λιανικής και μικρά επιχειρηματικά δάνεια, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, λογιστικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 2,4 δισ. ευρώ.

Η Intrum Hellas, υπό την αρχική επωνυμία Alternative Financial Solutions, συστάθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2019. Η Τράπεζα Πειραιώς κατέβαλε, μετρητοίς, 100.000 ευρώ και μέσω εισφοράς σε είδος το ποσό των 343,5 εκατ. ευρώ, καθώς απέσχισε και εισέφερε στην εταιρεία διαχείρισης τα στοιχεία ενεργητικού και υποχρεώσεων της επιχειρηματικής μονάδας Recovery Banking Unit (RBU), όπως και τα δικαιώματα υπηρεσιών της τράπεζας σε αυτά τα ανοίγματα. Το βασικό περιουσιακό στοιχείο που εισφέρθηκε ήταν η σύμβαση διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) και των δανείων σε πρώιμη καθυστέρηση, η εύλογη αξία της οποίας αποτιμήθηκε στα 302,3 εκατ. ευρώ.

Η Intrum και η Τράπεζα Πειραιώς υλοποιούν εξειδικευμένο σχέδιο για τη στήριξη και διευκόλυνση των δανειοληπτών που επηρεάζονται από την κρίση, παρέχοντας διευκολύνσεις στην πληρωμή υποχρεώσεων και ρυθμίσεις ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές τους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT