«Οξυγόνο» σε εργαζομένους και επιχειρήσεις

«Οξυγόνο» σε εργαζομένους και επιχειρήσεις

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πληρωμές για ειδικές αποζημιώσεις αλλά και ευκαιρίες σε εργαζομένους και επιχειρήσεις ώστε να δηλώσουν αναστολές συμβάσεων και ένταξη στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» που πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εργασίας. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του συστήματος «Εργάνη», η νέα πληρωμή των ειδικών αποζημιώσεων που φτάνουν έως και τα 534 ευρώ ανά μήνα, θα πραγματοποιηθεί για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο την επόμενη Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις – εργοδότες να υποβάλουν αίτηση/δήλωση ένταξης στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» στο πλαίσιο της β΄ φάσης της διαδικασίας, καθώς και αντίστοιχες δηλώσεις, ορθής επανάληψης, για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις – εργοδότες να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Ιούλιο. Η διαδικασία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 4/9/2020. Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις αναστολών του Ιουλίου είχαν ολοκληρωθεί στις 24 Αυγούστου. 

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων των εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή και υπεύθυνων δηλώσεων εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης (τομέας τουρισμού).

Στις 10/9/2020 θα πραγματοποιηθούν πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Τέλος, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων εργαζομένων ειδικών κατηγοριών έως και 30/9/2020.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT