Τέσσερις διεθνείς επενδυτές στην αύξηση κεφαλαίου της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή»

Τέσσερις διεθνείς επενδυτές στην αύξηση κεφαλαίου της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1.868.826,60 ευρώ, μέσω της οποίας η εταιρεία άντλησε 66,6 εκατ. ευρώ, ενέκρινε χθες η γενική συνέλευση της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή». Η έκτακτη γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο να διαθέσει την έκδοση των 6.229.422 κοινών μετοχών στα επενδυτικά σχήματα Blackrock Inc., Anavio Capital Partners LLP, Kayne Anderson Capital Advisors LP και Impax Asset Management, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στη διαδικασία συλλογής δεσμευτικών προσφορών, που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Το ποσό των 66,6 εκατ. ευρώ, όπως αποφασίστηκε, θα αχθεί σε ειδικό αποθεματικό της εταιρείας από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον.

Η συμμετοχή των τεσσάρων σημαντικών διεθνών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, παρά την κρίση της πανδημίας και την εγχώρια γεωπολιτική αστάθεια, ερμηνεύτηκε ως διπλή ψήφος εμπιστοσύνης, τόσο για τον όμιλο της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» όσο και για την ελληνική οικονομία.

«Τέσσερις σημαντικοί διεθνείς επενδυτές, προσανατολισμένοι σε μεσομακροπρόθεσμες στρατηγικές τοποθετήσεις, εμπιστεύτηκαν τον όμιλό μας, αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, και ειδικά του τομέα καθαρής ενέργειας, σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη χρονική συγκυρία, και δεσμεύθηκαν να διαθέσουν κεφάλαια συνολικού ύψους άνω των 68,5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του μεγάλου επενδυτικού μας προγράμματος στην καθαρή ενέργεια και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της πρωτοπόρου στην αγορά των ΑΠΕ εταιρείας, ανέρχεται σε 1,5 δισ. και περιλαμβάνει έργα αντλησιοταμίευσης στο Αμάρι Κρήτης και την Αμφιλοχία, όπως και την ανάπτυξη αιολικών πάρκων στην Εύβοια (330 MW), στη Βοιωτία (30 MW) και στην Ευρυτανία (67 MW).

Τα νέα κεφάλαια, όπως είπε ο κ. Γιώργος Περιστέρης, «αναμένεται να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο συνολικό αναπτυξιακό πρόγραμμα του ομίλου, καθώς ενισχύουν τα ίδια κεφάλαια και βελτιστοποιούν την κεφαλαιακή του διάρθρωση, αυξάνοντας τη διασπορά και εμπορευσιμότητα των μετοχών».

Ο φιλόδοξος στόχος για τη λειτουργία 2.000 MW ΑΠΕ στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, δείχνει να επιτυγχάνεται πολύ νωρίτερα από το 2025 που είχε εκτιμηθεί αρχικά. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της εταιρείας το πρώτο εξάμηνο του 2020 έφτασε στα 1.390 MW. Συγκεκριμένα, ο όμιλος έχει εγκαταστήσει 607 MW στην Ελλάδα, 651 MW στις ΗΠΑ και 132 MW στη ΝΑ Ευρώπη. Επίσης διαθέτει υπό κατασκευήν ή πρόκειται να ξεκινήσει έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 550 MW στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.938 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Ευρώπη και στην Αμερική. Εξάλλου, πριν από περίπου τρεις μήνες ο όμιλος εξαγόρασε από την R.F. Energy ένα χαρτοφυλάκιο αδειοδοτημένων και υπό αδειοδότηση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 270 MW.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT