Αθώοι για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Αθώοι για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έκλεισε η αυλαία αυτής της δίκης, που διεξήχθη δύο φορές και κράτησε πάνω από περίπου τρία χρόνια. 

Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, αθώωσαν τον πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελο Φιλιππίδη, τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και άλλους τρεις κατηγορουμένους από την κατηγορία της απάτης που τους είχε αποδοθεί.

Μετά τη χθεσινή απόφαση που υπήρξε ομόφωνη, η υπόθεση για τα δάνεια του Τ.Τ. έκλεισε και για τους τελευταίους από τους συνολικά 35 κατηγορουμένους, καθώς πριν από δύο μήνες το ίδιο δικαστήριο οδηγήθηκε σε παραγραφή για την κατηγορία της απιστίας για ορισμένους κατηγορουμένους με βάση τον νέο νόμο για την ποινική ευθύνη των τραπεζικών στελεχών.

Η απόφαση για την απιστία που ελήφθη κατά πλειοψηφία, στηρίχθηκε σε πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης (ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο) που απαιτεί έγκληση της τράπεζας για να κινηθούν οι δικαστικές διαδικασίες και επιπλέον έδωσε προθεσμία τεσσάρων μηνών για υποβολή μηνύσεων για τις εκκρεμείς υποθέσεις. 

Για το Τ.Τ., το δικαστήριο έκρινε ότι δεν κινήθηκε η σχετική διαδικασία και έτσι το αδίκημα της απιστίας παραγράφηκε και έμεινε προς εκδίκαση μόνο το αδίκημα της απάτης, για το οποίο χθες υπήρξε αθωωτική κρίση των δικαστών για τους Αγγελο Φιλιππίδη, Δημήτρη Κοντομηνά, Ιωάννη Ρόρρη, Αλεξάνδρα Λιακοπούλου και Μάριο Βαρότση.

Οι αθωωθέντες μέσω των δικηγόρων τους μετά την έκδοση της αποφάσεως εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δικαίωσή τους μετά τόσα χρόνια δικαστικής εκκρεμότητας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT