Τζίρο άνω των 50 εκατ. αναμένει για το 2020 η Veridos Matsoukis

Τζίρο άνω των 50 εκατ. αναμένει για το 2020 η Veridos Matsoukis

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλο εργασιών άνω των 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να εμφανίσει η εταιρεία Veridos Matsoukis που παράγει έντυπα ασφαλείας (ταυτότητες, διαβατήρια κ.λπ.). 

Η εταιρεία, που αποτελεί μέλος του ομίλου Veridos, κατέθεσε προσφορά, σε κοινοπραξία με την Cosmote και την Byte, κατά τον πρόσφατο διαγωνισμό, ύψους 515 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία του νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος εντύπων ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ), συμπεριλαμβανομένης της νέας ταυτότητας – κάρτας πολίτη.

Κατά τη χρήση του 2019 εμφάνισε κύκλο εργασιών της τάξεως των 38,5 εκατ. ευρώ και καθαρή προ φόρων κερδοφορία 1,7 εκατ. ευρώ, μεγέθη που είναι τα υψηλότερα από τη σύστασή της. Οι επιδόσεις αυτές, κατά τις προβλέψεις της διοίκησης της Veridos Matsoukis, θα είναι σημαντικά υψηλότερες φέτος, καθώς εκτός από τον εκτιμώμενο, αυξημένο, κατά περίπου 30% τζίρο του 2020 έναντι του 2019, αναμένεται να παρουσιάσει κέρδη προ φόρων και τόκων ύψους 2 εκατ. ευρώ. Τα εκτιμώμενα αυτά μεγέθη στηρίζονται στο γεγονός ότι φέτος η παραγωγή διαβατηρίων αναμένεται να ξεπεράσει τα 8,3 εκατ. τεμάχια, σημειώνοντας αύξηση 31% έναντι του 2019, ενώ η παραγωγή πολυκαρβονικών (σημ.: είδος πολυμερούς πλαστικού) καρτών αναμένεται να ανέλθει σε 7 εκατ. και 4,2 εκατ. κάρτες τύπου ID1 και ID3, αντίστοιχα. Οι ποσότητες αυτές έχουν υποχωρήσει λόγω της πανδημικής κρίσης, καθώς, αρχικά, προβλεπόταν η παραγωγή 10 εκατ. και 6 εκατ. καρτών ID1 και ID3, αντίστοιχα.

Η μείωση αυτή στην παραγωγή, λόγω κορωνοϊού, έχει περιορισμένη επίδραση στα κέρδη, κατά τη διοίκηση της Veridos Matsoukis, ενώ η στροφή σε μεγαλύτερης αξίας μείγμα προϊόντων, δηλαδή στα ηλεκτρονικά διαβατήρια, θα οδηγήσει στην αύξηση του κύκλου εργασιών, όπως αναφέρει η εταιρεία. Για φέτος, εκτιμάται ότι η παραγωγή ηλεκτρονικών εξωφύλλων διαβατηρίων θα σημειώσει νέα αύξηση, φτάνοντας κοντά στο όριο της παραγωγικής δυναμικότητας της Veridos Matsoukis με 6,23 εκατ. τεμάχια ετησίως. Πέρυσι, η εταιρεία παρήγαγε τα περισσότερα από ποτέ ηλεκτρονικά εξώφυλλα διαβατηρίων, των οποίων ο αριθμός διαμορφώθηκε σε 4,3 εκατ., ενώ η παραγωγή και πώληση διαβατηρίων ανήλθε σε 6,3 εκατ. βιβλιάρια, μέγεθος που υπερέβη κατά 26% την ποσότητα που είχε αρχικά προϋπολογιστεί. Το 2019 υπήρξε το πρώτο έτος λειτουργίας της νέας γραμμής πολυκαρβονικών καρτών, με την παραγωγή καρτών τύπου ID1 και ID3 να ξεπερνάει τα 5 εκατ. και 2,5 εκατ., ενώ παρήχθησαν και 6 εκατ. κάρτες άλλων κατασκευαστών.

Η εταιρεία συνεχίζει το πρόγραμμα επέκτασης της παραγωγικής δυναμικότητάς της, ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει την επέκταση της νέας γραμμής παραγωγής καρτών, με τον αριθμό των εργαζομένων της να αναμένεται ότι θα ανέλθει σε 300 έως το τέλος της χρονιάς.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT