17 εκατομμύρια δολάρια άντλησε η νεοφυής εταιρεία Causaly

17 εκατομμύρια δολάρια άντλησε η νεοφυής εταιρεία Causaly

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα χρηματοδότηση ύψους 17 εκατ δολαρίων άντλησε η ελληνική νεοφυής εταιρεία Causaly του Γιάννη Κιαχόπουλου.

Βασικός επενδυτής είναι το ευρωπαϊκό επενδυτικό κεφάλαιο Index Ventures, ένα από τα μεγαλύτερα fund στην Ευρώπη, ενώ στον γύρο χρηματοδότησης (Series A) συμμετέχουν και υφιστάμενοι επενδυτές, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), το εγχώριο επενδυτικό fund, Marathon Venture Capital καθώς και το βρετανικό fund Pentech. Η Causaly, ιδρύθηκε το 2017 έχει έδρα στο Λονδίνο και διατηρεί τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης στην Αθήνα.

Η εταιρεία, μετρά συνολικά περίπου 40 άτομα εκ των οποίων κοντά στους 20 απασχολούνται στην Ελλάδα. Μετά από την συγκεκριμένη επένδυση, η εταιρεία έχει στόχο να προχωρήσει στην περαιτέρω στελέχωση της ομάδας της επεκτείνοντας σημαντικά το τμήμα Ε&Α που διατηρεί στην χώρα μας. Η Causaly έχει δημιουργήσει αλγoρίθμους επεξεργασίας φυσικής γλώσσας που μπορούν να διαβάζουν, να κατανοούν και να οπτικοποιούν πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε ιατρικές επιστημονικές δημοσιεύσεις, βοηθώντας ακόμη και στις διαδικασίες έρευνας και ανάπτυξης (Ε&Α) καινοτόμων θεραπειών.

Σε πολλές επιστημονικές βιβλιογραφίες εντοπίζονται πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου ή για την ορθή λήψη αποφάσεων στο πλαίσιο μίας θεραπείας.

Ωστόσο, τόσο η ανάλυση όσο και η συσχέτιση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται σε αυτές τις δημοσιεύσεις είναι χρονοβόρες, ενώ πολλές από αυτές μπορεί να μη ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία της έρευνας. Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα η «Κ», η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες όπως η Novartis αλλά και με εταιρείες βιοτεχνολογίας, νοσοκομεία, κλινικές και ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Η πλατφόρμα που έχει αναπτύξει χρησιμοποιείται τόσο από τμήματα Ε&Α όσο και από ιατρικά και εμπορικά τμήματα ενώ διατηρεί συνεργασία και με μεγάλους εκδοτικούς οίκους εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε μεγάλο εύρος επιστημονικών δημοσιεύσεων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT