Εξαγορά της Netbull από Ideal Holdings έναντι 6,3 εκατ. ευρώ

Εξαγορά της Netbull από Ideal Holdings έναντι 6,3 εκατ. ευρώ

Στη δεύτερη εξαγορά της το 2022 προχώρησε η Ideal Holdings, η οποία αυτή τη φορά αφορά τον κλάδο της κυβερνοασφάλειας. Την εν λόγω επενδυτική κίνηση είχε προαναγγείλει πρόσφατα με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ideal Holdings, Λάμπρος Παπακωνσταντίνου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δεύτερη εξαγορά της το 2022 προχώρησε η Ideal Holdings, η οποία αυτή τη φορά αφορά τον κλάδο της κυβερνοασφάλειας. Την εν λόγω επενδυτική κίνηση είχε προαναγγείλει πρόσφατα με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ideal Holdings, Λάμπρος Παπακωνσταντίνου.

Η εταιρεία που περνάει πλήρως στον έλεγχο της Ideal Holdings είναι η Netbull ΕΠΕ, με το τίμημα της εξαγοράς να ανέρχεται σε 6,3 εκατ. ευρώ, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια της ADACOM (θυγατρική της Ideal Holdings στον τομέα της κυβερνοασφάλειας μέσω της οποίας έγινε η εξαγορά) και από τραπεζικό δανεισμό. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Netbull ιδρύθηκε το 2013 από στελέχη της πρώην Bull και παρέχει υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας με έμφαση στη διερεύνηση περιστατικών ασφαλείας (incident response) και στην παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης και πρόληψης συμβάντων κυβερνοασφάλειας μέσω ενός σύγχρονου επιχειρησιακού κέντρου ασφάλειας (SOC – Security Operation Center) με χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης. Το 2021 είχε έσοδα 5,27 εκατ. ευρώ, EBITDA 1,05 εκατ. ευρώ, ταμειακά διαθέσιμα 0,2 εκατ. ευρώ και μηδενικό δανεισμό. Τα έσοδά της προέρχονται κυρίως από υπηρεσίες SOC as a Service και αντιμετώπισης περιστατικών ασφαλείας και στο πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται μεγάλοι οργανισμοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Απασχολεί 42 υπαλλήλους εκ των οποίων το 90% είναι εξειδικευμένα στελέχη κυβερνοασφάλειας. Εκτιμάται ότι ADACOM και Netbull θα έχουν το 2022 συνολικό κύκλο εργασιών 20 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του τομέα κυβερνοασφάλειας, η Ideal Holdings ολοκληρώνει την κατασκευή ενός νέο υπερσύγχρονου επιχειρησιακού κέντρου, η λειτουργία του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του φετινού καλοκαιριού. Τον Μάρτιο η Ideal Holdings εξαγόρασε τη νοτιοαφρικανική εταιρεία Coleus Packaging.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT