Boeing: Προς μεταφορά του «στρατηγείου» της στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια

Boeing: Προς μεταφορά του «στρατηγείου» της στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια

Η κίνηση πιθανότατα θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία Boeing πρόκειται να μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από το Σικάγο στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η κίνηση πιθανότατα θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο μέσω εκπροσώπου της.

Η μετάβαση στο Άρλινγκτον θα φέρει τους ανώτερους ηγέτες της Boeing πιο κοντά στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας, τους βουλευτές και το Πεντάγωνο.

Η Boeing προσπαθεί να επιδιορθώσει τη σχέση της με την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) μετά την απόλυση του προηγούμενου διευθύνοντος συμβούλου Ντένις Μουίλεμπεργκ το 2019, έπειτα από σύγκρουση με την FAA σχετικά με την αξιολόγηση του 737 MAX, στον απόηχο των δύο δυστυχημάτων που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 346 ανθρώπων.

Η Boeing διαθέτει ήδη ένα γραφείο στο Άρλινγκτον από το 2014, κοντά σε υπό κατασκευή κτίριο της Amazon.

Η Boeing μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Σικάγο το 2001, αφήνοντας την έδρα της στο Σιάτλ έπειτα από 85 χρόνια μετά τη συγχώνευσή της το 1997 με τη McDonnell Douglas η οποία είχε έδρα το Σεντ Λούις – απόφαση που τότε εξόργισε πολλούς μηχανικούς της.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT