ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
δημιουργώντας-τα-public-του-μέλλοντος-561853570

Δημιουργώντας τα Public του μέλλοντος

Aυτό που συμβαίνει στο λιανικό εμπόριο τα τελευταία χρόνια, σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο με μία λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί: κοσμογονία. Την εποχή που το κανάλι πωλήσεων ήταν ένα – η επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα – διαδέχθηκε η επικράτηση του πολυκαναλικού εμπορίου, που πρακτικά άνοιξε τους ορίζοντες των ηλεκτρονικών αγορών από το σπίτι. Οι εξελίξεις όμως τρέχουν και η επόμενη μέρα ανήκει στο «παντοκαναλικό εμπόριο» (omnichannel retailing) που ενσωματώνει και βελτιστοποιεί όλα τα κανάλια πωλήσεων σε μια απρόσκοπτη αμφιδρομη εμπειρία για τον καταναλωτη, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς ωράρια και καθυστερήσεις, με απεριόριστες επιλογές και δυνατότητες.

Σε αυτό το πεδίο, η Ελλάδα διαθέτει έναν αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή, που οδηγεί τις εξελίξεις. Το Public Group, καθιερωμένο πλέον στη συνείδηση των καταναλωτών ως αγαπημένο brand με ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, εφαρμόζει μεθοδικά ένα στρατηγικό σχέδιο αναπτυξης και μετασχηματισμού με σκοπό να προσφέρει σε όλους μας ακόμα περισσότερες επιλογές – όχι απλά σε προϊόντα τεχνολογίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, όχι απλά σε μικρές ή μεγάλες συσκευές, αλλά επιλογές για μια καλύτερη ζωή, ακριβώς όπως τη φανταζόμαστε. 

Δημιουργώντας τα Public του μέλλοντος-1

Αυτό που έχει σημασία να καταλάβουμε, είναι ότι σύντομα δεν θα μιλάμε για μια «αλυσίδα καταστημάτων», αλλά για ένα ζωντανό οικοσύστημα αγορών και τεχνολογίας. Το πρώτο στάδιο είναι σε εξέλιξη. Η εξαγορά του 98% του κοινοπρακτικού σχήματος Public-MediaMarkt στην Ελλάδα και την Κύπρο και η επένδυση ύψους 50 εκ. που ανακοινώθηκε ήδη από τις αρχές της χρονιάς και είναι σε φάση υλοποίησης, ουσιαστικά «μεγαλώνουν» το Public στο και κομμάτι και των οικιακών συσκευών. 

Ήδη ως καταναλωτές έχουμε γνωρίσει το νέο format καταστημάτων που διαμορφώνεται από το 2021. Κάποια λειτουργούν κάτω από τα δύο σήματα (Pubic & Media Markt) ενώ σε κάποια από αυτά εντάσσονται οι μικρές και μεγάλες οικιακές συσκευές κάτω από τη μάρκα Public, μια κίνηση που ήδη αποδίδει σημαντικά. Η «νέα γενιά» καταστημάτων επεκτείνεται, με τις οικιακές συσκευές να μπαίνουν σταδιακά σε τουλάχιστον δέκα ακόμη καταστήματα του δικτύου, αυτά που είναι πάνω από 2,000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου του flagship store στο Σύνταγμα. Εκεί έχουν ήδη μπει οι μικρές οικιακές συσκευές -ταιριαστές με το concept Public που βασίζεται στις πιο αυθόρμητες αγορές. Παράλληλα εισάγονται ευρύτερα στο δίκτυο και καινοτόμες υπηρεσίες, όπως είναι η άμεση επισκευή συσκευών στα iRepair corners που λειτουργούν στα καταστήματα Public στο Σύνταγμα, στο the Mall Athens, στη Γλυφάδα και στον Πειραιά. Έτσι το Public παραμένει πάντα ένα βήμα μπροστά φέρνοντας όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θέλει ο πελάτης σε ένα σημείο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT