Σε 1.000 προσλήψεις και επενδύσεις 280 εκατ.προχωρεί ο ΔΕΔΔΗΕ

Σε 1.000 προσλήψεις και επενδύσεις 280 εκατ.προχωρεί ο ΔΕΔΔΗΕ

Σε επενδύσεις 280 εκατ. ευρώ φέτος για το δίκτυο και 1.000 προσλήψεις προχωρεί ο ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τάσος Μάνος

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επενδύσεις 280 εκατ. ευρώ φέτος για το δίκτυο και 1.000 προσλήψεις προχωρεί ο ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τάσος Μάνος.

Παρουσιάζοντας τον διαγωνισμό για 37 εργολαβίες κατασκευής και συντήρησης δικτύων διανομής που διενήργησε ο ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Μάνος υπογράμμισε ότι στη χώρα μας μόλις το 11% του δικτύου είναι υπόγειο έναντι μέσου όρου 50% στην Ε.Ε. Χαρακτηριστικό είναι ότι η υπογείωση όλου του δικτύου διανομής θα στοίχιζε 20 δισ. ευρώ και της μέσης τάσης 10-12 δισ. ευρώ.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει 1,6 δισ. ευρώ προϋπολογισμό, τη στιγμή που ο συνολικός προϋπολογισμός για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ θα υπερβεί τα 3 δισ. τα επόμενα έτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση προς τους βουλευτές από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Ηρακλή Μενεγάτο, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει έργα ηλεκτροδοτήσεων και συνδέσεων ΑΠΕ, ενισχύσεις και βελτιώσεις δικτύου, αντιμετώπιση βλαβών από λειτουργικές αιτίες ή φυσικές καταστροφές, αντιμετώπιση ζημιών από κλοπές, επιθεώρηση, συντήρηση και αντικατάσταση στύλων, επείγοντα έργα μετατοπίσεων δικτύου, αντικατάσταση μετρητών με έξυπνους μετρητές, καθώς και κλάδεμα δέντρων, και οι νέοι εργολάβοι αναλαμβάνουν από 1ης Αυγούστου.

Ο προϋπολογισμός για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ θα υπερβεί τα 3 δισ. ευρώ τα επόμενα έτη.

Οι διαγωνισμοί κατακυρώθηκαν στις εταιρείες Intrakat, Mytilineos και ΤΕΡΝΑ.

Σχετικά με τον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές που είναι σε εξέλιξη, ο κ. Μάνος ενημέρωσε για τη συμμετοχή σε αυτόν 7 εταιρειών, εκ των οποίων οι 3-4 κατατάσσονται στις 10 καλύτερες παγκοσμίως.

Ο κ. Μάνος αναφέρθηκε στις επιδόσεις του ΔΕΔΔΗΕ στη σύνδεση των ΑΠΕ και είπε ότι το 2019 ο ΔΕΔΔΗΕ έλεγχε 1.500 αιτήσεις ΑΠΕ και κατάφερε να συνδέσει 200 MW, ενώ όλη την περίοδο 2014-2018 κατάφερε να προσθέσει συνολικά 300 MW.

«Το 2022 θα κλείσει έχοντας ελέγξει 20.000 αιτήσεις και έχοντας ενεργοποιήσει 3.100 έργα από 600 το 2019. Κάθε μέρα ενεργοποιούνται 15 έργα ΑΠΕ ανά την Ελλάδα, για να κλείσουμε πάνω από 1 GW νέα ΑΠΕ ενεργοποιημένα από τον ΔΕΔΔΗΕ φέτος, μια αύξηση 313% σε σχέση με το 2019», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT