Αύξηση κεφαλαίου και επενδύσεις από Noval

Αύξηση κεφαλαίου και επενδύσεις από Noval

Νέες επενδύσεις, μεταξύ άλλων στον δυναμικό τομέα των logistics, αλλά και στον χώρο του τουρισμού και των πολυτελών κατοικιών σχεδιάζει η διοίκηση της Noval Property ΑΕΕΑΠ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες επενδύσεις, μεταξύ άλλων στον δυναμικό τομέα των logistics, αλλά και στον χώρο του τουρισμού και των πολυτελών κατοικιών σχεδιάζει η διοίκηση της Noval Property ΑΕΕΑΠ. Για τον σκοπό αυτό, πρόσφατα αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 21 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος αυτής να αφορά εισφορά ακινήτων, κυρίως από εταιρείες και φορείς που συνδέονται με τη μητρική Βιοχάλκο.

Μεταξύ άλλων, στα σχέδια της Noval προβλέπεται η ανάπτυξη σύγχρονων χώρων αποθήκευσης επιφανείας άνω των 20.000 τ.μ. στη Μάνδρα Αττικής και στην Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ των ακινήτων που θα εισφερθούν περιλαμβάνεται έκταση 25 στρεμμάτων στη Μάνδρα, στην οποία βρίσκεται ένα εγκαταλειμμένο βιομηχανοστάσιο, όπως επίσης και μια εκτός σχεδίου έκταση στη Μαγούλα, επιφανείας 28 στρεμμάτων. Παράλληλα, η Noval σχεδιάζει την ενεργότερη είσοδό της στον τομέα των πολυτελών διαμερισμάτων και κατοικιών, κυρίως με έμφαση στην τουριστική χρήση και αξιοποίηση.

Τι σχεδιάζει η ΑΕΕΑΠ στον τομέα των logistics, αλλά και στον χώρο του τουρισμού και των πολυτελών κατοικιών.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει στην «Κ» ότι «το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που αποκτάει η Noval μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, θα της δώσει τη δυνατότητα να διαφοροποιηθεί επενδυτικά και να αυξήσει το αποτύπωμά της σε άλλους υποκλάδους της αγοράς ακινήτων, όπως τον τουριστικό και τον οικιστικό τομέα, καθώς και τα logistics. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει συνδυασμό πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσεων και λοιπών κτιρίων προς ανάπτυξη, οικοπέδων προς ανάπτυξη, και ακινήτων εισοδήματος».

Κατά πληροφορίες, μεταξύ των ακινήτων που εισφέρονται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνονται ένα οικόπεδο και μια κατοικία στις Σπέτσες. Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά κτιρίου στην οδό Αρδηττού στο Μετς, όπου η Noval έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη μεικτών χρήσεων γραφείων και κατοικιών (εξυπηρετούμενα διαμερίσματα). Μέχρι πρότινος, για το συγκεκριμένο ακίνητο, με εύλογη αξία άνω των 6 εκατ. ευρώ, είχε συναφθεί σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης από το Κοινωφελές Ιδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Εργου (ΚΙΚΠΕ) και τη ΜΕΠΑΛ Α.Ε. Το ΚΙΚΠΕ αποτελεί έναν φορέα της οικογένειας Στασινόπουλου, που πρόκειται να εισφέρει και σειρά άλλων ακινήτων στη Noval, όπως έκταση στον Αγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περιοχή, η Noval εκτιμάται ότι θα εξετάσει την ανάπτυξη τουριστικής επένδυσης, καθώς συνολικά πρόκειται να «προικιστεί» με σειρά εκτάσεων στην περιοχή, επιφανείας άνω των 30 στρεμμάτων, τόσο εντός όσο και εκτός σχεδίου. Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας θα εισφερθούν εκτάσεις και στη Σκύρο.

Ο στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι να αυξήσει την αξία του χαρτοφυλακίου της Noval σε επίπεδο πλησίον των 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, από 425 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2021. Σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή θα διαδραματίσει η επικείμενη αύξηση κεφαλαίου με εισφορά ακινήτων, όσο και η πιθανή καταγραφή κερδών από την αναπροσαρμογή των αξιών των ακινήτων της εταιρείας στην εύλογη αξία. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία δρομολογεί και την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με δεδομένο ότι η καταληκτική ημερομηνία για να το πράξει είναι στις 15 Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT