Κοινή εταιρεία από ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και Green Cola Hellas

Κοινή εταιρεία από ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και Green Cola Hellas

Στη δημιουργία κοινής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο προχώρησαν η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, γνωστή από το νερό «Ζαγόρι», και η Green Cola Hellas Α.Ε., με στόχο την κοινή πορεία τους στο εξωτερικό στην κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημιουργία κοινής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο προχώρησαν η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, γνωστή από το νερό «Ζαγόρι», και η Green Cola Hellas Α.Ε., με στόχο την κοινή πορεία τους στο εξωτερικό στην κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των μετόχων των δύο εταιρειών που συνέστησαν την Green Beverages Group PLC υπάρχει συγγενική σχέση, καθώς πρόεδρος της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι ο Νίκος Χήτος και πρόεδρος της Green Cola ο αδελφός του Γιάννης.

Ο τελευταίος υπενθυμίζεται ότι ήδη από το 2009 είχε κάνει βήματα εκτός της οικογενειακής επιχείρησης, ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, προχωρώντας στην εξαγορά του σήματος FIX μαζί με τους αδελφούς Γρέκη και δημιουργώντας την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, η οποία μετέπειτα εξαγοράσθηκε από την Carlsberg.

Το 2015 ο Γιάννης Χήτος εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Green Cola.

Μέσα από τη δημιουργία της Green Beverages οι όμιλοι ΧΗΤΟΣ και Green Cola στοχεύουν στην αξιοποίηση του διευρυμένου χαρτοφυλακίου μη αλκοολούχων ποτών, με την ισχυροποίηση της παρουσίας των προϊόντων τους στις αγορές του εξωτερικού, όπου ήδη δραστηριοποιούνται (Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή), αλλά και την από κοινού είσοδο σε νέες γεωγραφικές αγορές (Ασία, Αυστραλία, Λατινική και Νότια Αμερική) κεφαλαιοποιώντας ευκαιρίες ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, απόρροια των τάσεων των καταναλωτών που στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε φυσικά και υγιεινά προϊόντα.

Στόχος, η συνεργασία στις αγορές του εξωτερικού στην κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών.

Η Green Cola έγινε γνωστή στην Ελλάδα καθώς παρήγαγε πρώτη cola με στέβια, ενώ η ΧΗΤΟΣ τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει στην παραγωγή βιταμινούχων νερών, καθώς και ανθρακούχου νερού με γεύσεις.

O σχεδιασμός προβλέπει την άμεση πρόσβαση σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία θα κατευθυνθούν πρωτίστως σε επιμέρους αγορές του εξωτερικού αλλά και στη χρηματοδότηση των κοινών πλάνων επενδύσεων και ανάπτυξης του ομίλου. Ο σχεδιασμός αυτός συμπεριλαμβάνει και την πρόθεση εισαγωγής της Green Beverages σε χρηματιστηριακή αγορά του εξωτερικού.

Στην Ελλάδα οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως ξεχωριστές νομικές οντότητες. Η παραγωγή τους θα συνεχίσει να λαμβάνει χώρα εντός της ελληνικής επικράτειας, αλλά και θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσω επενδυτικού προγράμματος που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Οι έδρες των δύο εταιρειών θα παραμείνουν και αυτές στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι από την 1η Ιανουαρίου 2022 οι δύο εταιρείες συνεργάζονται και στην ελληνική αγορά, καθώς η ΧΗΤΟΣ έχει αναλάβει την αποκλειστική διανομή και εμπορία των προϊόντων της Green Cola.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT