MarineTraffic: Καινοτομία και δικαιοσύνη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το MarineTraffic, πλέον μέρος της Kpler, μετά την εξαγορά που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου τρεις μήνες, είναι ο κορυφαίος πάροχος παρακολούθησης πλοίων και ναυτιλιακών δεδομένων στον κόσμο. Τα δεδομένα θέσης πλοίων που συλλέγονται από το παγκόσμιο δίκτυο σταθμών λήψης AIS αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία η εταιρεία εφαρμόζει αλγόριθμους και παράγει μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τη δραστηριότητα στη θάλασσα, η οποία παρέχεται στις βιομηχανίες ναυτιλίας, εμπορίου και logistics. Η πλατφόρμα αριθμεί 6,5 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως, μέσω του marinetraffic.com και της εφαρμογής για κινητά.

Έχει την έδρα της στην Αθήνα, με γραφεία στην Οξφόρδη και τη Σιγκαπούρη – και πλέον και σε αρκετές ακόμα χώρες ανά τον κόσμο. Ωστόσο, χάρη στην πολιτική για εξ αποστάσεως εργασία, η ομάδα της είναι παγκόσμια.

Ενέργειες που την κάνουν και ξεχωρίζει

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στα Εργαστήρια Καινοτομίας που διαθέτει η εταιρεία. Ειδικοί προσκεκλημένοι από όλα τα τμήματα της Marine Traffic έρχονται για να συζητήσουν καινοτόμες ιδέες, να εμβαθύνουν οι εργαζόμενοι στις ιδέες που προτείνονται από άλλα τμήματα της εταιρείας και να πυροδοτήσουν έναν νέο τρόπο σκέψης στους ανθρώπους της. 

Για να διασφαλισθεί η δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά τις εσωτερικές προαγωγές, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο αξιολογήσεις απόδοσης με τη μορφή βέλτιστων αυτοαξιολογήσεων (Best Self Reviews). Τα BSR εστιάζουν κυρίως στην ανάπτυξη του κάθε εργαζομένου και βοηθούν τα άτομα με τους διευθυντές τους να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο εστιασμένο σε αυτό που χρειάζεται το κάθε άτομο να εργαστεί.

Το SupportRoom, που υιοθέτησε η Marine Traffic το 2022, είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα σχεδιασμένη για τη βελτίωση και την υποστήριξη της ψυχικής υγείας των εργαζομένων και παρέχει εργαλεία αυτοβοήθειας σε συνδυασμό με θεραπεία βάσει αναγκών. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση σε ειδικό θεραπευτή μέσω μιας σειράς ποικίλων μέσων. Στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι η αντιμετώπιση τόσο επαγγελματικών όσο και προσωπικών ζητημάτων των υπαλλήλων.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Νιώθεις σαν στο σπίτι σου από την πρώτη μέρα, όλοι είναι εξαιρετικά φιλικοί και επαγγελματίες και έχουν ισχυρή θέληση να συνεργαστούν για ένα καλύτερο προϊόν.*(μετάφραση από τα αγγλικά)

97% δηλώνουν ότι «Είμαι υπερήφανος να λέω σε άλλους ότι εργάζομαι εδώ».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT