S.C. Johnson Hellas: Διαχρονικά στο προσκήνιο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η S.C. Johnson, μια οικογενειακή επιχείρηση και παράλληλα μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, ιδρύθηκε το 1886 στις ΗΠΑ και διοικείται σήμερα από την 5η γενιά της οικογένειας. Είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής προϊόντων οικιακής αλλά και επαγγελματικής χρήσης παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες με 13.000 εργαζομένους. Η ελληνική εταιρεία ιδρύθηκε το 1965 και οι πρακτικές διοίκησης που εφαρμόζει διακρίνονται από τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα, έχοντας λάβει επανειλημμένες διακρίσεις.

Ενέργειες που την κάνουν και ξεχωρίζει

Παρέχεται υποστήριξη για επαγγελματική εξέλιξη με βάση το εξατομικευμένο πλάνο καριέρας των υπαλλήλων. Οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν Ατομικά Σχέδια Ανάπτυξης (IDPs), έτσι ώστε ο οργανισμός να μπορεί να τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους σταδιοδρομίας τους.

Η αξιολόγηση της απόδοσης των ανθρώπων αφορά όχι μόνο στο «ΤΙ» αλλά και στο «ΠΩΣ»: Το 60% της συνολικής αξιολόγησης κάθε εργαζομένου για την απόδοση κάθε έτους βασίζεται σε αυτό που έχει κάνει (στόχοι απόδοσης) και το 40% βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο το επιτυγχάνει.

Η εταιρεία προσφέρει πολυάριθμες και εξατομικευμένες παροχές στους εργαζομένους της. Μεταξύ αυτών διακρίνουμε την αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων με βραβεία χρηματικής αξίας, διατακτικές, χρηματικά δώρα ανάλογα με τα έτη στην εταιρεία, λήξη του ωραρίου στις 15:00 τις Παρασκευές, πρόσβαση σε resorts της εταιρείας σε Cavalese, London, Marbella and Davos κατά τις καλοκαιρινές και χειμερινές διακοπές, δωρεάν γεύματα, χώρος χαλάρωσης με τηλεόραση, mini bar, table games, ευέλικτη εργασία για τις γυναίκες κατά την περίοδο εγκυμοσύνης και την επιστροφή τους από την άδεια μητρότητας, δύο επιπρόσθετες εβδομάδες αδείας μητρότητας, δύο επιπρόσθετες ημέρες αδείας για τους νέους μπαμπάδες, και πολλά άλλα.

Η εταιρεία συνδέει τη στρατηγική της με πολλές δράσεις ΕΚΕ που απαιτούν υψηλές επενδύσεις.

100% δηλώνουν ότι: «Λαμβάνοντας όλα υπόψη, θα έλεγα ότι αυτό είναι ένα ιδανικό μέρος για να δουλεύεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT