Η CΟSMOTE οδηγεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο σύγχρονο, ψηφιακό κόσμο
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-cοsmote-οδηγεί-τις-μικρομεσαίες-επιχειρή-562622668

Η CΟSMOTE οδηγεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο σύγχρονο, ψηφιακό κόσμο

Το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program αποτελεί σύμμαχο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο σύγχρονο ψηφιακό τοπίο. Σε μια εποχή όπου η προσαρμογή είναι το κλειδί για την επιβίωση, το πρόγραμμα αυτό ενδυναμώνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τις γνώσεις και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για να ευδοκιμήσουν σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Το πρόγραμμα επανέρχεται για δεύτερη χρονιάκαι αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της μακροχρόνιας δέσμευσης της COSMOTE να στηρίζει το ελληνικό επιχειρηματικό δυναμικό και να προωθεί την ανάπτυξη μέσω της καινοτομίας και της εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τώρα την εγγραφή τους εδώ, καθώς και να μάθουν περισσότερα για τα μαθήματα του Προγράμματος εδώ. Η πρώτη ενότητα του προγράμματος ξεκινάει στις 16 Οκτωβρίου.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών έχουν αναδείξει, περισσότερο από ποτέ, ότι οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, χρειάζεται να προσαρμοστούν στον νέο ψηφιακό κόσμο για να επιβιώσουν, να ευδοκιμήσουν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες τους.

Στην περίπτωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αντιπροσωπεύουν το 90% των επιχειρήσεων, το 60-70% της απασχόλησης και το 50% του ΑΕΠ παγκοσμίως, η ψηφιακή μετάβαση είναι καίρια αλλά και επείγουσα.

Ψηφιακά εργαλεία και λύσεις τεχνολογίας μπορούν να εξορθολογήσουν τις λειτουργίες μιας επιχείρησης, να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες και να μειώσουν το λειτουργικό κόστος, επιτρέποντάς της να κατανείμει τους πόρους αποτελεσματικότερα. Επίσης, ο ψηφιακός μετασχηματισμός καθιστά εφικτή την διασύνδεση και επικοινωνία με τους πελάτες σε πολλαπλά κανάλια, καλλιεργώντας την αφοσίωση του αγοραστικού κοινού και δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες διαφήμισης, ενώ οι επιχειρήσεις που υιοθετούν ψηφιακές τεχνολογίες αποκτούν αυτόματα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, καθώς μπορούν να προσαρμόζονται ταχύτερα στις αλλαγές της αγοράς και τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Η CΟSMOTE οδηγεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο σύγχρονο, ψηφιακό κόσμο-1

Ωστόσο, η ψηφιακή μετάβαση συχνά προσκρούει στις αυξημένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΜμΕ, όπως είναι οι περιορισμένοι πόροι, ο ανταγωνισμός και η αδυναμία να συμβαδίσουν με τις ταχέως μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς.

Στη χώρα μας, όπου το 96% των επιχειρήσεων απασχολούν έως 9 υπαλλήλους, η COSMOTE εξακολουθεί να ηγείται στην πρωτοβουλία για την μείωση του ψηφιακού χάσματος και την ισότιμη πρόσβαση όλων στην νέα, ψηφιακή εποχή, έχοντας υποστηρίξει δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις μέχρι σήμερα να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία μέσω του προγράμματος COSMOTE GROW YOUR BUSINESS, που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά δράσεων ψηφιακής συμπερίληψης της εταιρείας.

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την COSMOTE με τίτλο «Η Ψηφιακή

Ετοιμότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα – 2022», η πλειοψηφία των επιχειρήσεων (2 στις 3) αξιοποίησαν τις ψηφιακές τεχνολογίες για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προκάλεσε ο COVID-19 και 7 στις 10 δηλώνουν, πως θα συνεχίσουν τη χρήση τους στο μέλλον. 

Περισσότερες από 75.000 επιχειρήσεις και εργαζόμενοι έχουν ήδηωφεληθεί από τις προηγούμενες φάσεις του προγράμματος, συμμετέχοντας σε πρωτοπόρες δράσεις και σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, που μετά την έλευση του COVID-19 μεταφέρθηκαν σε ψηφιακό περιβάλλον, ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους.

COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program

Φέτος, ο πήχης παραμένει σταθερά ψηλά, καθώς μετά από μια πολύ επιτυχημένη χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για επιχειρήσεις COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program επιστρέφει ανανεωμένο, με νέο κύκλο μαθημάτων.

Προσφέροντας πολύτιμη αρωγή στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας μας, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζομένους τους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν πάνω σε ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες, που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξή τους, ενώ με την ολοκλήρωσή του οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν πιστοποιητικό κατάρτισης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενισχύοντας την αξιοπιστία τους στην αγορά.

Το γεγονός ότι αυτή η σημαντική πρωτοβουλία προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την πολύτιμη συνεισφορά της COSMOTE στο επιχειρηματικό δυναμικό της χώρας.

Το GROW YOUR BUSINESS – Certification Program έχει σχεδιαστεί από το Εργαστήριο
Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την COSMOTE.
Αυτή η συνεργασία προσφέρει ακαδημαϊκή πλαισίωση και τεχνογνωσία που διασφαλίζει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όχι μόνο λαμβάνουν πρακτική εκπαίδευση, αλλά επωφελούνται από την έρευνα για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Τον πρώτο κύκλο παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.500 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, προερχόμενοι από διάφορους κλάδους, με πιο ενεργούς το εμπόριο, την εστίαση, τον τουρισμό, τον κατασκευαστικό κλάδο και τον χώρο της υγείας.

Η CΟSMOTE οδηγεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο σύγχρονο, ψηφιακό κόσμο-2

Φέτος, με νέα δομή, το πρόγραμμα αποτελείται από 10 θεματικές ενότητες: Digital Skills,
Ανάπτυξη eCommerce Plan, Logistics, Pricing & ERP, Σχεδιασμός Digital Marketing Plan,
Usability & Content Marketing, Search Engines, Social Media, Email Marketing & CRM,
Analytics, IoT & ΑΙ, ενώ προστέθηκε και ενότητα για τη σημασία των κριτηρίων ESG στην
αξιολόγηση των επιδόσεων μιας επιχείρησης. Οι ενότητες αθροίζουν συνολικά σε 109 ώρες διδασκαλίας από έγκριτους καθηγητές πανεπιστημίου και επικεντρώνονται σε ψηφιακές δεξιότητες σε διάφορους τομείς λειτουργίας των επιχειρήσεων, ενώ τα μαθήματα πραγματοποιούνται και φέτος αποκλειστικά online. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν σε όσα μαθήματα τους ενδιαφέρουν και να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης μετά το σχετικό online τεστ αξιολόγησης, ενώ όσοι παρακολουθήσουν όλες τις ενότητες θα λάβουν πιστοποιητικό κατάρτισης από το ΚΕΒΙΔΙΜ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη του φετινού κύκλου, ο Διευθυντής Εnterprise & Business Marketing, CRM & ChanneL Management Ομίλου ΟΤΕ, κ. Θάνος Φαλάγγας, τόνισε ότι η μεγάλη συμμετοχή στον πρώτο κύκλο του COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program επιβεβαίωσε την ανάγκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αποκτήσουν εξειδίκευση στις ψηφιακές δεξιότητες, ενώ υπογράμμισε:
«Παραμένοντας σταθερά στο πλευρό τους, επανερχόμαστε με νέο κύκλο μαθημάτων, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και ψηφιακή κατάρτιση ακόμη περισσότερων επαγγελματιών της χώρας μας, και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Από το 2017 έως και σήμερα, μέσα από την πρωτοβουλία GROW YOUR BUSINESS, έχουμε βοηθήσει χιλιάδες επιχειρήσεις να μεταβούν στη νέα ψηφιακή εποχή και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις μιας «πράσινης», βιώσιμης ανάπτυξης. Και συνεχίζουμε. Γιατί στην COSMOTE, πιστεύουμε σε έναν καλύτερο κόσμο με τη δύναμη της τεχνολογίας».

Αντίστοιχα, ο καθηγητής του ΟΠΑ και Διευθυντής Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν, ELTRUN, κ. Γιάννης Μούρτος, αναφέρθηκε με τη σειρά του στην μεγάλη επιτυχία του πρώτου κύκλου και στις δηλώσεις των συμμετεχόντων, οι οποίοι συμφώνησαν πως μέσα από τις 100 ώρες που παρακολούθησαν έμαθαν πρακτικά εργαλεία τα οποία τους βοηθούν στην επόμενη ημέρα της επιχείρησης τους: «Ως Εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε την εξαιρετική συνεργασία με την COSMOTE», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT