ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
h-huawei-εγκαινιάζει-την-εποχή-του-5-5g-562730077

H Huawei εγκαινιάζει την εποχή του 5.5G

Η πίστη της Huawei στην καινοτομία, την αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητα έγινε για μια ακόμα φορά ορατή στο MMBF 2023.

Η Huawei, ένας πραγματικά παγκόσμιος ηγέτης στις τηλεπικοινωνίες, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο Παγκόσμιο Mobile Broadband Forum (MBBF) 2023, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι στις 10 και 11 Οκτωβρίου. Το φόρουμ, που διοργανώθηκε απ’ τη Huawei σε συνεργασία με την GSMA, την GTI και το Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών SAMENA, αποτέλεσε ένα γόνιμο χώρο για συναρπαστικές συζητήσεις και παρουσιάσεις, αλλά και για πρωτοποριακές τεχνολογικές εκθέσεις. Στον πυρήνα της θεματολογίας του ήταν η πολυαναμενόμενη τεχνολογία 5.5G, η οποία υπόσχεται δεκαπλάσια ταχύτητα από το 5G.

Το MBBF 2023 ξεκίνησε με το διάλογο μεταξύ του προέδρου της Huawei, κ. Ken Hu και του Γενικού Διευθυντή της GSMA, κ. Mats Granryd. «Η τεχνολογία αλλάζει εξαιρετικά γρήγορα, και νέες απαιτήσεις προκύπτουν καθημερινά», δήλωσε ο κ. Hu. «Γι’ αυτό και τα δίκτυά μας πρέπει να συνεχίσουν να εξελίσσονται. Ο κλάδος μας πρέπει στο σύνολό του να προετοιμαστεί για το μέλλον, και να μεγιστοποιήσει την αξία των επενδύσεων στο 5G – και αυτός είναι ο λόγος που εργαζόμαστε τόσο σκληρά για το 5G Advanced (5G-A)». Η συζήτηση μεταξύ των δύο συνομιλητών αιχμαλώτισε το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς έδωσε μια ευκρινή εικόνα των συναρπαστικών εξελίξεων που έρχονται στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών εξαιτίας της ανάπτυξης του 5G. Αμφότεροι συμφώνησαν ότι το 5G έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο τόσο στην ανάπτυξη των δικτύων και τη διείσδυση, όσο και στις εμπορικές υπηρεσίες και τις βιομηχανικές εφαρμογές. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 260 δίκτυα 5G έχουν αναπτυχθεί παγκοσμίως, καλύπτοντας σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού. Το 5G είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας, έχοντας φτάσει το ένα δισεκατομμύριο συνδέσεις σε μόλις τρία χρόνια από την κυκλοφορία του. Συγκριτικά, για το 4G χρειάστηκαν έξι χρόνια για να φτάσει στο ίδιο επίπεδο.

Μια απ’ τις πλέον σημαντικές στιγμές του φόρουμ ήταν η αποκάλυψη του πρώτου σπιτιού 5.5G στον κόσμο, το οποίο παρουσιάστηκε σ’ έναν πρωτοποριακό χώρο ο οποίος αξιοποιούσε την ισχύ ενός δικτύου 10 Gbps. Το έξυπνο οικιακό αυτό περιβάλλον βασίζεται στην τεχνολογία 5G-A, κι αποτελεί την επιτομή της απρόσκοπτης ενσωμάτωσης τεχνολογιών αιχμής, προσφέροντας μια απαράμιλλη εμπειρία εμπλουτισμένη με εφαρμογές όπως το 3D και το XR. Όσο οι καταναλωτές επιθυμούν όλο και περισσότερο αναβαθμισμένες εμπειρίες, κι όσο το περιεχόμενο και οι εφαρμογές εξελίσσονται, η ανάγκη για μεγαλύτερες δυνατότητες δικτύου μεγαλώνει σταθερά. Για να καλύψουν αυτές τις αυξανόμενες ανάγκες, οι πάροχοι οφείλουν να ενισχύσουν τα οικιακά τους δίκτυα σε ταχύτητες ως και 10 Gbps.

Το πρωτοποριακό επίτευγμα του σπιτιού 5.5G είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Huawei και της du, εταιρείας της Emirates Integrated Telecommunications Company (EITC), το οποίο επαναπροσδιορίζει την έννοια του έξυπνου σπιτιού, ξεκλειδώνει τεράστιες επιχειρηματικές ευκαιρίες, και σηματοδοτεί ένα τεράστιο άλμα στην τεχνολογία συνδεσιμότητας. Η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεκίνησε με την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας 5.5G στις αρχές του Μαρτίου 2023, κι εστιάζει στην τεχνολογική καινοτομία 5G-A, στην εξερεύνηση εφαρμογών και στην ανάπτυξη οικοσυστημάτων. Η πρώτη αυτή εντυπωσιακή γεύση απ’ το σπίτι του μέλλοντος απέδειξε ότι αμφότερες οι εταιρείες έχουν την ικανότητα να καινοτομούν και να πρωτοστατούν στην τεχνολογία αιχμής των τηλεπικοινωνιών.

H Huawei εγκαινιάζει την εποχή του 5.5G-1

Στο φόρουμ επίσης η Huawei ανακοίνωσε, σε συνεργασία με τους βιομηχανικούς της εταίρους, την παγκόσμια κυκλοφορία της τεχνολογίας RedCap ως εμπορικού προϊόντος. Το RedCap είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογία 5G που επιτρέπει την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα πολλών συσκευών χαμηλής κατανάλωσης ταυτόχρονα. Αυτή η τεχνολογία προβλέπεται ότι θα φέρει επανάσταση σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανικών IoT, της διαχείρισης της κυκλοφορίας και των εφαρμογών υγειονομικής περίθαλψης. Η ανακοίνωση της παγκόσμιας κυκλοφορίας του RedCap ως εμπορικού προϊόντος αποτελεί σαφή ένδειξη της ετοιμότητάς αυτής της τεχνολογία για ευρεία υιοθέτηση παγκοσμίως, ανοίγοντας νέους δρόμους για καινοτομίες και εφαρμογές.

Κατά τη διάρκεια του MBBF 2023 η Huawei παρουσίασε επίσης και το GigaGreen radio επόμενης γενιάς, μια τεχνολογία που μειώνει την ενεργειακή κατανάλωση των δικτύων κατά 30%. Ο Richard Liu, πρόεδρος της Huawei Global Carrier Marketing & Solution Sales Dept, τόνισε τη σημασία αυτής της νέας τεχνολογίας, δηλώνοντας: «Τα τέσσερα χρόνια της εμπορικής επιτυχίας του 5G συνιστούν απόδειξη του κρίσιμου ρόλου που παίζουν οι πράσινες λύσεις. Για να βοηθήσουμε τους παρόχους να βελτιώσουν την κερδοφορία τους, τους παρέχουμε τη νέα λύση GigaGreen ώστε να βελτιώσουν τα δίκτυά τους τόσο σε επιδόσεις, όσο και σε ενεργειακή απόδοση, παρέχοντάς τους παράλληλα βέλτιστες εμπειρίες». Το GigaGreen radio είναι μια ακόμα καινοτόμος λύση, η οποία επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Huawei για βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα στις τηλεπικοινωνίες.

Η Huawei έκανε σαφές ότι είναι σταθερά προσανατολισμένη προς το μέλλον, κι ότι έχει πολλά ακόμα φιλόδοξα σχέδια. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι ολοκληρωμένες λύσεις Net5.5G που θα κυκλοφορήσουν το 2024, κι ανακοινώθηκαν επίσης στο συνέδριο. H κίνηση αυτή έχει ως στόχο της να ενταχθεί το Net5.5G στην καθημερινότητα, γεγονός που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών. Χωρίς υπερβολή, η Huawei εγκαινίασε στο MMBF 2023 την εποχή του 5.5G.

H Huawei εγκαινιάζει την εποχή του 5.5G-2

Επιπλέον, η Huawei έκανε γνωστό ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει έξι τεχνικές αναβαθμίσεις για το F5.5G, οι οποίες θα εστιάζουν στη βελτίωση των δυνατοτήτων, της εμπειρίας, της αρχιτεκτονικής και της αποτελεσματικότητας του δικτύου, και θα συμβάλλουν έτσι στην επιτυχία των επιχειρήσεων κατά την ομαλή τους εξέλιξη στο F5.5G. Αυτές οι στρατηγικές πρωτοβουλίες υπογραμμίζουν την αφοσίωση της Huawei στην υπέρβαση των ορίων του δυνατού στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας 5.5G πιο συγκεκριμένα. Η Huawei κάλεσε επίσης όλα τα μέρη του κλάδου να προωθήσουν από κοινού την ωριμότητα και την εφαρμογή του F5.5G, και σταδιακά να επιτύχουν μαζί το «10Gbps Παντού».

Στο MBBF 2023 εμπεδώθηκε το μήνυμα ότι καθώς ο κόσμος των τηλεπικοινωνιών προσδοκά με ανυπομονησία τη μετάβαση στην τεχνολογία 5.5G και όχι μόνο, η Huawei βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, έτοιμη να διαμορφώσει το μέλλον της συνδεσιμότητας και της επικοινωνίας. Με το πρώτο σπίτι 5.5G στον κόσμο, με την κυκλοφορία της πρωτοποριακής 5G τεχνολογίας RedCap, με το Giga Green radio, με τις ολοκληρωμένες λύσεις Net5.5G και τις τεχνικές αναβαθμίσεις στον ορίζοντα, η Huawei είναι έτοιμη να συνεχίσει την κληρονομιά της καινοτομίας, της αποτελεσματικότητας και της βιωσιμότητας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, θέτοντας το έδαφος για μια νέα εποχή δυνατοτήτων στην παγκόσμια επικοινωνία και συνδεσιμότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT