Πώς μία εταιρική πλατφόρμα απαντά στα μεγάλα εργασιακά ερωτήματα
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πώς-μία-εταιρική-πλατφόρμα-απαντά-στα-562738516

Πώς μία εταιρική πλατφόρμα απαντά στα μεγάλα εργασιακά ερωτήματα

Το πρόγραμμα Empowered από την Coca Cola Τρία Έψιλον εφοδιάζει χιλιάδες εργαζόμενους με τα απαραίτητα εργαλεία για το απαιτητικό εργασιακό τοπίο του σήμερα και του αύριο.

Το περιβάλλον της εργασίας αλλάζει συνεχώς. Οι εποχές όπου κάποιος μπορούσε να πάει μπροστά στην καριέρα του κουβαλώντας τα εφόδια που του έδωσε μόνο το Πανεπιστήμιο έχουν περάσει προ πολλού. Το νέο τοπίο ζητά συνεχή μάθηση αλλά και μεγάλη ικανότητα προσαρμογής σε καινούργιες απαιτήσεις. Όπως είναι φυσικό, αυτές οι συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες κάνουν την εύρεση ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο ακολουθεί τις εξελίξεις της αγοράς, πιο σημαντική από ποτέ.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πώς ακριβώς αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις οι εταιρείες. Το κοινωνικό πρόγραμμα Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα, που δίνει απάντηση στην εν λόγω ερώτηση. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα ενισχύει με ολιστικό τρόπο την απασχολησιμότητα (employability), στοχεύοντας κατά αυτόν τον τρόπο να δώσει στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα εφόδια για το επόμενο επαγγελματικό βήμα.

Ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες του Empowered; Πρώτον, η ενδυνάμωση της νέας γενιάς μέσα από το Youth Empowered, δεύτερον, η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσα από το Women Empowered και, τρίτον, η αναβάθμιση και ανανέωση (upskilling & reskilling) των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης μέσα από το HoReCa Empowered).

Πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδεύσεις όσον αφορά προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, επαγγελματική καθοδήγηση, καθώς και σε ευκαιρίες δικτύωσης με στελέχη της αγοράς και του κλάδου.

Οι νέοι σε πρώτο πλάνο

Είναι δεδομένο ότι οι ηλικίες 18 με 30 ετών αποτελούν το μέλλον αλλά και την ατμομηχανή της κάθε οικονομίας. Τα πρώτα βήματά τους, όμως, πολλές φορές δεν είναι καθόλου εύκολα στο εργασιακό τοπίο που έχει διαμορφωθεί. Έτσι, το πρόγραμμα Youth Empowered στοχεύει στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας της συγκεκριμένης ομάδας.

Μάλιστα, κομβικό ρόλο στην υλοποίησή του παίζει ένα δίκτυο συνεργατών αποτελούμενο από δεκάδες στελέχη της αγοράς. Πρόκειται για μία συνεργασία στη βάση του εθελοντισμού, με τους τελευταίους να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους ως μέντορες των νέων εργαζομένων∙ η μεγάλη εργασιακή εμπειρία, άλλωστε, λειτουργεί ως το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση.

Τι χρειάζεται κάποιος για να διακριθεί στην αγορά εργασίας; Προσωπικές, ψηφιακές αλλά και επαγγελματικές ιδιότητες, οι οποίες δε χαρίζονται – αλλά, αντίθετα, αποκτούνται. Το Youth Empowered, λοιπόν, εκπαιδεύει, καθοδηγεί και ενδυναμώνει τις προαναφερθείσες ιδιότητες μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Coca-Cola Τρία Έψιλον στοχεύοντας στην περαιτέρω ενδυνάμωση της νέας γενιάς, προχωράει με την υλοποίηση νέου κύκλου: Από τις 11 Νοεμβρίου και για έναν μήνα, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις πιο σύγχρονες ψηφιακές και επαγγελματικές δεξιότητες της αγοράς, μέσα από 9 διαφορετικά σεμινάρια.

Ενδυνάμωση των γυναικών

Καθώς οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, η νέα εργασιακή εποχή έρχεται μαζί με καινούργιες απαιτήσεις και προτάγματα. Έτσι, η εταιρεία παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για ισορροπημένη εκπροσώπηση των φύλων στον εργασιακό χώρο, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση oτης γυναικείας επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Η δέσμευση αυτή δε μένει στα λόγια, καθώς μέσα από το πρόγραμμα Women Empowered, εστιάζει σε μια σειρά από δράσεις -όπως mentoring sessions, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις από καταξιωμένους επαγγελματίες- ενισχύοντας την εκπροσώπηση του γυναικείου φύλου στην αγορά εργασίας. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει εκεί ακριβώς όπου έχει παρατηρηθεί η μεγαλύτερη ανισότητα: δίνοντας, δηλαδή, έμφαση σε θέσεις που παραδοσιακά ήταν πιο ανδροκρατούμενες.

Πώς ακριβώς τώρα υλοποιείται η συγκεκριμένη στόχευση; Εστιάζοντας σε τομείς με ιδιαίτερη αναπτυξιακή δυναμική (όπως η τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, καθώς και ο τουρισμός) και αγγίζοντας παράλληλα σημαντικά πεδία (όπως η ηγεσία, η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη στον εργασιακό χώρο).

Η επόμενη μέρα στον χώρο της εστίασης

Ο κλάδος της εστίασης βιώνει τα τελευταία αρκετά χρόνια μεγάλες αλλαγές∙ νέες εξελίξεις, μεγαλύτερες απαιτήσεις και ένα όλο και πιο απαιτητικό κοινό. Για αυτόν τον λόγο, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των επαγγελματιών στο σύνολο του κλάδου εστίασης και φιλοξενίας (Ho.Re.Ca.) με το Ho.Re.Ca. Empowered.

Πώς μία εταιρική πλατφόρμα απαντά στα μεγάλα εργασιακά ερωτήματα-1
Από αριστερά_Στάθης Κορέμπτας Coffee Expert Coca-Cola Τρία Έψιλον & Σάββας Πετρούτσος, Coffee Capabilities Expert, Coca-Cola Τρία Έψιλον 

Το πρόγραμμα, το οποίο «τρέχει» από το 2022, παρέχει εκπαίδευση μέσω ομιλιών, workshops και masterclasses τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου που θέλουν να εξελίξουν τις δεξιότητες τους όσο και σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και όλων των τύπων -από μικρά εστιατόρια και καφέ μέχρι μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια fine dining. Κατά αυτόν τον τρόπο, οι συμμετέχοντες στο Ηο.Re.Ca διαθέτουν πρόσβαση σε μια σειρά από υπηρεσίες και προσωπικά/επαγγελματικά εργαλεία, μέσω των οποίων μπορούν να προσφέρουν μία πραγματικά καλύτερη εμπειρία στους πελάτες του.

Πώς μία εταιρική πλατφόρμα απαντά στα μεγάλα εργασιακά ερωτήματα-2
Περισσότεροι απο 550 επαγγελματίες του τουρισμού συμμετείχαν ενεργά στις εκπαιδεύσεις του HoReCa Empowered στην Κρήτη.

Η πρωτοβουλία συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας, σημαντικό μέρος του οποίο αποτελεί η εστίαση. Είναι κάτι που αποτυπώνεται και στην επιτυχημένη δράση Ho.Re.Ca. Empowered η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης: εκεί, περισσότεροι από 550 συμμετέχοντες έσπευσαν να συναντήσουν καταξιωμένους ομιλητές από τον κλάδο της καφεστίασης, των ξενοδοχείων και του τουρισμού, καθώς και Coffee experts και Premium Spirits Ambassadors της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Οι νέες δεξιότητες και οι σύγχρονες τεχνικές που μοιράστηκαν απλόχερα από τους έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου, αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα συζήτησης μετά το πέρας της δράσης. Άλλωστε, αποτελούν την πρώτη ύλη με την οποία μπορούν οι συμμετέχοντες στο Ho.Re.Ca να χτίσουν το μέλλον τους.

Πώς μία εταιρική πλατφόρμα απαντά στα μεγάλα εργασιακά ερωτήματα-3

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόγραμμα Empowered έχει στηρίξει μέχρι σήμερα περισσότερους από 40.000 χιλιάδες συμμετέχοντες και στοχεύει, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες ψηφιακές εκπαιδεύσεις και δια ζώσης workshops, να ενδυναμώσει 15.000 επιπλέον επωφελούμενους μέχρι το 2025.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT